Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agrifac Condor V a ajuns în România

Publicat: 30 aprilie 2020 - 15:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agromec Vidra este ferma care a cumpărat prima autopropulsată Agrifac Condor V din România. Mașina a fost livrată de APAN Agriculture Equipments.

Agrifac Condor V a ajuns în România_b

Fermierul Dan Jigău gestionează 1.300 de hectare în cadrul Agromec Vidra - fermă care ocupă importante suprafeţe de teren în județele Ilfov și Giurgiu. Structura de culturi cuprinde: 330 ha cu grâu, 80 ha de orz, 300 ha de rapiță, 180 ha cu floarea-soarelui, 350 ha cu porumb, iar restul mazăre, soia și lucernă.

Atuul principal - realizarea tratamentelor la momentul oportun

Cea mai importantă caracteristică a mașinii de erbicidat este aceea că îl va ajuta pe fermier să facă tratamentele la momentul potrivit. „Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a invaziei tot mai mari a dăunătorilor, am simțit nevoia de un ajutor cum este Condor V. O vom folosi la toate culturile noastre, dar principală va fi cea de porumb. Iar înălțimea mașinii, care este adaptabilă, va face posibilă efectuarea tratamentului, fungicid și insecticid, exact atunci când este nevoie”.

Dacă ne referim la tratamentul rapiței, aici Dan Jigău ne-a specificat că va putea înlocui tratamentul cu „lipici”, realizat cu elicopterul, serviciu, de altfel, închiriat an de an.

De asemenea, la cultura de floarea-soarelui, Condor V îi va fi de mare ajutor pentru a realiza tratamentul la bobocul floral. „Iar adaptabilitatea mașinii pe înălțime, pentru că noi avem nevoie de una variabilă, de la 1,35 cm la 2 metri, ne va da posibilitatea de a lucra în orice condiții și la orice cultură”, a precizat fermierul.

În ceea ce privește cultura de grâu, fermierul preconizează unul sau două tratamente la spic, în funcție de atacul de fusarium: „Condor V ne va sprijini în efectuarea tratamentelor într-un mod rapid, fiind o mașină ce poate merge cu o viteză destul de mare în câmp. De asemenea, are o adaptabilitate mare a picăturii și un reglaj care poate fi făcut independent de viteza mașinii”.

Agrifac Condor V a ajuns în RomâniaClick pe poza pentru galerie!

Condor V aduce plusvaloare culturii

Mașina de stropit Condor V nu doar că limitează pierderile în caz de atacuri de insecte sau dăunători, dar aduce plusvaloare culturii, susține Dan Jigău: „Un câștig de cel puțin 5% la cultura de porumb echivalează cu plata ratelor anuale pentru achiziționarea mașinii. Mai mult, putem discuta și de cultura de rapiță, unde putem elimina tratamentul cu elicopterul, pe care noi îl plăteam”.

Iar toate aceste lucruri le-a aflat discutând cu specialiștii de la APAN Agriculture Equipments. Din spusele sale, aceștia s-au dovedit a fi foarte bine pregătiți, au descris mașina fără ca fermierul să o fi văzut, arătând care sunt atuurile acesteia.

 

 

Dan Jigau_t


Dan Jigău: „La final de an, putem avea această mașină gratis, doar din avantajele pe care ni le aduce un tratament făcut atunci când trebuie”

Malureanu Dragos_b
SFATUL SPECIALISTULUI AAE

Maşina inovativă de erbicidat autopropulsată Agrifac are performanţe deosebite în ceea ce priveşte productivitatea, stabilitatea şi precizia în aplicarea tratamentelor fitosanitare, combinând cu succes conceptul “4E for Growes”: Eficienţă, Ecologie, Economie şi Ergonomie.

Agrifac se adresează tuturor fermierilor. Maşinile se configurează în funcţie de cerinţele şi de nevoile fiecărei ferme. Pe piaţă avem două modele de maşini autopropulsate: Condor V şi Endurance 2. Maşinile au capacităţi ale bazinului de 4000 l, 5000 l sau 8000 l; gardă la sol fixă sau variabilă hidraulic de la 130 cm până la 200 cm; lăţimi de lucru de la 24 m până la 55 m; ecartament reglabil hidraulic din standard, din cm în cm.

Agrifac are cel mai inovativ sistem de pulverizare HighTechAirPlus, care combină lichidul cu aerul în interiorul duzei, permiţând reglarea din mers a mărimii picăturii, fără să afecteze rata de aplicare la hectar. Această opţiune permite aplicarea oricăror tratamente fitosanitare fără a mai fi nevoie să se schimbe duza de pulverizare, indiferent de viteza de deplasare. Astfel se reduce cu până la 80% efectul de drift şi se permite pulverizarea soluţiilor şi atunci când bate vântul cu viteze de până la 4 m/sec.

Contactaţi specialistul nostru:
Dragoş Mălureanu
Director Produs Agrifac
0749.063.296

 

un articol de IOANA RUNCU
mai multe pe această temă
www.apan-agricultura.ro

 

 


Vizualizat: 511 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!