Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agricultura de precizie

Publicat: 28 februarie 2017 - 21:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AgroConcept, importator și distribuitor exclusiv New Holland și Kverneland în România, s-a alăturat companiei BASF România în caravana „Fabrica de inovație” - o serie de evenimente desfășurate în lunile ianuarie și februarie în opt locații din țară. În cadrul „Departamentului de mecanizare” din „Fabrica de inovație”, reprezentanții AgroConcept și Kverneland au prezentat noutățile pe care le aduce agricultura de precizie în diferite sectoare ale domeniului agricol.

La evenimentul de la Timișoara, specialiștii Kverneland și AgroConcept au făcut o trecere în revistă a principalelor sectoare în care sunt prezente echipamente și utilaje care implică agricultura de precizie.

caravana „Fabrica de inovație”Click pe poza pentru galerie!

Lucrări de precizie, cu tehnică de la Kverneland
Elemente ale agriculturii de precizie sunt acum prezente la utilaje și mașini care realizează: toate etapele de pregătire a solului, semănat, protecția plantelor și recoltat. Iar Kverneland produce o gamă completă de utilaje agricole: pluguri, grape cu discuri, cultivatoare grele, semănători de păioase și pentru prășitoare, utilaje pentru protecția plantelor, mașini pentru furaje verzi, prese de balotat etc.
Pentru pregătirea solului, Kverneland pune la dispoziția fermierilor „plugul electronic” - i-Plough, utilaj premiat la Agritechnica 2015 și care permite realizarea tuturor setărilor direct din cabină, pe un ecran digital, prin sistemul ISOBUS. Astfel, operatorul poate regla toți parametrii de lucru printr-o simplă comandă. O bună pregătire a terenului asigură o premiză pentru un semănat în parametri optimi și apoi o răsărire uniformă. Semănătoarea Kverneland Optima HD este dotată cu sistemul GEOSeed care permite reglarea cu precizie și controlul prin GPS al lucrării de semănat.
Un alt utilaj care are implementate elemente ale agriculturii de precizie este mașina de împrăștiat îngrășăminte Kverneland Exacta TL cu GEOSpread, ce dispune de un sistem de cântărire și control automatizat al secțiilor de împrăștiere. Administrarea îngrășămintelor și pesticidelor trebuie să fie perfect controlată, să respecte dozele recomandate și în concordanță cu nevoia fermierului de a obține recolte din ce în ce mai mari.
Și Sigmund Olsen, director regional Kverneland, a fost impresionat de atenția cu care fermierii au urmărit cele peste trei ore de expuneri și discuții în ”Fabrica de Inovații”. „Sigur a fost interesantă prezentarea dacă a reușit să capteze atenția celor prezenți”, ne-a declarat, la finalul evenimentului, Olsen. „Suntem bucuroși să lucrăm cu profesioniști. După primul an alături de AgroConcept, putem spune că este un succes încă de la început. Am avut încredere în această companie și vânzările noastre au crescut. Pentru noi sunt extrem de importante aceste noi tehnologii - agricultura de precizie - și chiar trebuie să ne focusăm mai mult în acest sector. Sunt multe oportunități în acest domeniu și acestea sunt benefice nu numai pentru creșterea producției, dar și pentru protecția solului și a mediului. Agricultura de precizie se va face în viitor cu roboți...”, a încheiat Olsen.


PRECIZIE, PERFORMANȚĂ, EFICIENȚĂ
„Alături de New Holland, am adus unul dintre liderii mondiali în producția de utilaje agricole - Kverneland. Acesta este producătorul cu cele mai multe utilaje compatibile cu sistemul ISOBUS. Motto-ul Kverneland este «Viitorul agriculturii este agricultura de precizie» (The future of farming is precission farming). Avem nevoie de această agricultură de precizie, pentru că trebuie să fim tot mai performanți și mai eficienți. Cu ajutorul acestor mașini agricole putem beneficia de fiecare resursă în parte, iar Kverneland a dus agricultura de precizie în zona operării fiecărui tip de utilaj”, ne-a declarat Alexandru Drăgușin, implement manager la AgroConcept.


Articol publicat in revista Ferma nr. 3 (186) din 15-28 februarie 2017

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 349 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?