Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AGCO prezintă IDEAL

Publicat: 11 noiembrie 2017 - 10:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Grupul AGCO a făcut un pas important în “standardizarea” produselor sale odată cu lansarea noii combine IDEAL. Această nouă generaţie de combine de recoltat cu flux axial promite performanţe excelente. Totul este nou la aceste maşini: designul, tehnologia, caracteristicile, stilul şi are chiar şi o nouă culoare uimitoare - grafit.

Pentru a ajunge la această formă finală, au fost construite mai mult de 50 de prototipuri, iar bugetul total de peste 400 de milioane de dolari îl face cel mai scump proiect de până acum pentru AGCO. Combina Ideal este, de asemenea, prima maşină AGCO de culoare grafit (singura culoare pentru combinaţie), acesta fiind şi mesajul AGCO: nu vor exista versiuni verzi sau roşii.

AGCO prezintă IDEAL_b

Trei modele, trei branduri: Massey Ferguson, Fendt şi Challenger
Combina Ideal este disponibilă pentru brandurile Massey Ferguson, Fendt şi Challenger în trei modele complet noi, cu sisteme de treier cu flux axial, cu 1 sau 2 rotoare: standard, PL (ParaLevel) şi T (şenile - TrakRide).
Motorizarea la Ideal 7 este asigurată de un motor AgcoPower de 9,8 litri şi 451 CP, în timp ce modelul Ideal 8 are un motor MAN de 12,4 litri şi 538 CP. Motorul MAN de 15,2 litri pentru Ideal 9 are 647 CP şi este cel mai puternic motor combinat de până acum.
Rotorul de 4,84 m Dual Helix montat pe modelele Ideal 8 şi Ideal 9 este cel mai lung din industrie şi oferă cea mai mare suprafaţă de treierat din piaţă, beneficiind în acelaşi timp de cerinţe foarte scăzute de putere, de consum eficient de combustibil, pierderi reduse de seminţe şi manipulare delicată a seminţelor şi a paielor.
Buncărele pentru seminţe, de 12.500 sau 17.100 litri, permit reducerea frecvenţei de descărcare, crescând astfel eficienţa utilizării combinei. De asemenea, viteza de descărcare de 140 şi 210 l/sec (cu opţiunea Streamer 210) asigură productivitate crescută.
Pentru uşurinţa în utilizare, opţiunea „IDEALharvest™ App” reglează automat combina în lucru. Utilizând camere pentru calitatea seminţelor şi 52 Senzori de Detecţie Acustică Masă (MADS), se reglează automat rotorul combinei, turaţia ventilatorului şi setările sitelor, pentru a menţine continuu performanţele optime ale maşinii în conformitate cu setările alese de operator.
Designul sistemului pentru seminţe „IDEALbalance™” este fără părţi în mişcare suplimentare, iar două tăvi colectoare profilate sub rotor creează o distribuţie uniformă a seminţelor spre sitele selectoare. Această acţiune poate asigura o compensare pe pante de până la 15%, rezultând seminţe de calitate mai bună şi mai curate, indiferent de panta terenului.

AGCO prezintă IDEAL_b
Distribuitorul centralizat al motorului - „DriveCenter” include transmisia pentru tocător, heder şi procesor. Designul simplu constă într-un număr mic de curele şi lanţuri, cerinţe reduse de putere şi întreţinere uşoară.
Lăţimea mică în transport este o altă caracteristică importantă. Chiar şi combina cea mai mare, IDEAL 9, cu anvelope de 800 mm sau cu noile şenile de 26-inch (660 mm), se poate înscrie în cerinţele de gabarit maxim de 3,3 m.
Conectivitatea completă via „Fuse Connectivity Gateway” permite transferul fără întreruperi şi utilizarea datelor de recoltare în sistemele de management.
Combinele IDEAL sunt dotate cu noua cabină super-confortabilă şi silenţioasă „Vision”, cu vizibilitate panoramică.
Hederul MF PowerFlow, cu lăţimi de până la 12,2 m, permite colectarea şi un flux impresionant, transportorul cu benzi alimentând uniform elevatorul cu material.
Iar sistemul AutoDock™ - economizor de timp - permite cuplarea automată a acţionării hederului, a părţii hidraulice şi electrice direct din cabină.

 

LE VEDEŢI LA AGRITECHNICA 2017!
Combinele Ideal, versiunile MF şi Fendt, vor fi prezentate la Agritechnica 2017, iar producţia de serie este planificată să înceapă în Breganze, Italia, în luna mai a anului viitor. Un număr limitat de maşini vor fi accesibile pentru recoltare din 2018 şi vor avea disponibilitate deplină din 2019.
Pe lângă numeroasele caracteristici excepţionale, modelele din gama IDEAL oferă cea mai mare capacitate a buncărelor integrale de seminţe disponibile pe piaţa europeană, cea mai rapidă viteză de descărcare şi cea mai mare suprafaţă de treier, toate contribuind la obţinerea unor câştiguri semnificative în eficienţă şi productivitate.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 19/202 (editia 1-14 noiembrie)

Vizualizat: 758 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!