Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AGCO face o nouă achiziţie

Publicat: 12 aprilie 2017 - 11:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Grupul AGCO a anunţat oficial că a ajuns la un acord, în principiu, să achiziţioneze divizia de furaje a Lely Group. Tranzacţia este supusă aprobării reglementare şi este de aşteptat să se închidă în al patrulea trimestru al anului 2017. Procesul de consultare a angajaţilor a început deja. 

Prin divizia maşini şi utilaje pentru producerea de furaje verzi, Lely este unul dintre cei mai mari producători de prese de balotat, cositori, greble şi remorci furajere din Europa. „Prin această achiziţie şi integrarea tehnologiei Lely pentru producerea de furaje se va consolida în continuare linia completă de produse oferite de AGCO", a declarat Martin Richenhagen, CEO şi preşedinte AGCO.

divizia de furaje a Lely GroupClick pe poza pentru galerie!

Ce se întâmplă cu fabricile Lely?
Primele zvonuri privind o eventuală achiziţie a diviziei de furaje a Lely Group de către AGCO au fost vehiculate la SIMA, Paris. Deşi această tranzacţie va consolida poziţia de „full liner” a AGCO, vânzarea activităţilor companiei olandeze ar putea conduce la închiderea unor locaţii de producţie. Produsele fabricate acum de Lely în Maassluis - Olanda (cositori, greble) se suprapun cu gama Fella - AGCO, comercializate prin Massey Ferguson şi Fendt. Există temerea că AGCO a planificat să reducă producţia din Maassluis. După cum stau lucrurile în prezent, producţia în această locaţie se va încheia, probabil, la 31 martie 2018. Aici lucrează în prezent 95 de angajaţi.
Tranzacţia include, de asemenea, două locaţii de producţie Lely din Germania: fabrica de prese de balotat de la Wolfenbüttel şi fabrica de remorci pentru furajare din Waldstetten, ceea ce, pe termen lung, ar reprezenta o reducere de aproximativ 200 locuri de muncă.
Grupul Lely îşi va concentra în continuare activitatea pentru dezvoltarea roboticii şi a altor inovaţii în tehnologia mulsului şi în sectorul laptelui. Lely mai are două locaţii de producţie în Pella (SUA) şi Leer (Germania).
Grupul AGCO este unul dintre liderii mondiali în proiectarea, fabricarea şi distribuţia de soluţii agricole şi susţine o agricultură mai productivă prin linia sa completă de echipamente şi servicii conexe. Produsele AGCO sunt vândute prin intermediul a cinci mărci de bază, Challenger, Fendt, GSI, Massey Ferguson şi Valtra. În 2016, AGCO a înregistrat vânzări nete de 7,4 miliarde de dolari.

 


OPTIMISM PRUDENT ÎN GERMANIA
Scriam în ediţia nr. 4/2017 a revistei Ferma că piaţa europeană a tractoarelor agricole a cunoscut anul trecut o scădere totală de 6,7%, în comparaţie cu 2015.
Anul trecut a fost unul agitat şi pentru piaţa de maşini agricole din Germania. Vânzările de tractoare au scăzut cu doar 3%, dar cererea pentru combine, instalaţii de muls şi echipamente de transport a fost mult mai mică. În luna noiembrie 2016 s-au înregistrat 1.782 tractoare noi în Germania, cu 17,3% mai puţin decât în aceeaşi lună a anului 2015. În total, în perioada octombrie 2015 - noiembrie 2017 s-au înregistrat 26.805 de tractoare noi. Per total, în 2016, sectorul de producţie pentru tractoare şi maşini agricole din Germania a înregistrat o cifră de afaceri de 7,2 miliarde de euro, în scădere cu 2% faţă de 2015.
Piaţa internă joacă un rol vital pentru sectorul producţiei de maşini agricole din Germania, iar anul trecut vânzările interne totale de maşini şi utilaje agricole au scăzut cu 9%. Piaţa germană a primit un semnal pozitiv odată cu creşterea comenzilor în ultimele luni la semănători, maşini de prelucrarea solului şi maşini de erbicidat. Pentru o revenire a industriei este nevoie ca piaţa din Franţa să se îmbunătăţească, aceasta fiind cea mai importantă destinaţie pentru exporturile germane de maşini agricole. De asemenea, după ani de zile de nesiguranţă, se aşteaptă o revenire a afacerilor din Rusia şi Ucraina.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 6 (189) din 1-15 aprilie 2017

Vizualizat: 389 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?