Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Află cine vinde cele mai multe tractoare în Marea Britanie

Publicat: 09 februarie 2020 - 20:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Deşi tocmai ce a părăsit Uniunea Europeană, în mare parte fără voia fermierilor, Marea Britanie depinde în bună măsură de importurile de echipamente agricole din Europa continentală...

tractoare-Marea_Britanie_bPotrivit datelor oficiale publicate recent de Agricultural Engineers Association (AEA), în 2018 s-au vândut în Marea Britanie un total de 13.795 de tractoare. Cel mai bine s-a descurcat producătorul american John Deere, care a reuşit să vândă nici mai mult nici mai puţin decât 4.405 tractoare, asigurându-şi astfel o cotă de piaţă de 31,9%. Pe locul doi din punct de vedere al vânzărilor s-a situat grupul CNH Industrial, cu un total de 4.032 tractoare comercializate şi o cotă de piaţă de 29,2%, din care 2.532 tractoare New Holland şi 1.500 tractoare Case IH.

Grupul AGCO a ocupat locul al treilea, cu un volum total de vânzări de 2.940 tractoare, ceea ce reprezintă 21,3% din cota de piaţă. Cu un total de 1.350 tractoare vândute, Massey Ferguson este cel mai vândut brand AGCO, urmat de Fendt (cu 925 tractoare) şi Valtra (665 unităţi). Japonezii de la Kubota s-au interpus între cele două branduri, cu un număr de 746 tractoare vândute în Marea Britanie în 2018.

Pe lângă asta, britanicii au mai achiziţionat în perioada respectivă 528 de tractoare Claas, 302 tractoare JCB, 209 tractoare Deutz Fahr, 86 tractoare McCormick, 45 tractoare Landini şi 35 tractoare Zetor.

Incertitudinile privind Brexit au influenţat vânzările din 2019!

În ceea ce priveşte vânzările din 2019, potrivit datelor procesate de AEA, până în luna nouembrie s-au vândut în Marea Britanie 11.676 de tractoare, cu 3,8% mai mult comparativ cu intervalul ianuarie - noiembrie 2018. Cu toate astea, însă, spre sfârşitul anului s-a remarcat o scădere a achiziţiilor, astfel încât în noiembrie 2019 s-au cumpărat doar 558 de unităţi, cu 21,5% mai puţin faţă de noiembrie 2018.

Este posibil ca această încetinire, manifestată în a doua jumătate a anului, să reflecte o serie de factori, inclusiv condiţiile meteorologice dificile experimentate în anul de referinţă, preţurile mai mici de valorificare din sectoarele vegetal şi zootehnic, pe lângă incertitudinile legate de Brexit.

Vizualizat: 2578 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?