Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Află cine vinde cele mai multe tractoare în Marea Britanie

Publicat: 09 februarie 2020 - 20:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Deşi tocmai ce a părăsit Uniunea Europeană, în mare parte fără voia fermierilor, Marea Britanie depinde în bună măsură de importurile de echipamente agricole din Europa continentală...

tractoare-Marea_Britanie_bPotrivit datelor oficiale publicate recent de Agricultural Engineers Association (AEA), în 2018 s-au vândut în Marea Britanie un total de 13.795 de tractoare. Cel mai bine s-a descurcat producătorul american John Deere, care a reuşit să vândă nici mai mult nici mai puţin decât 4.405 tractoare, asigurându-şi astfel o cotă de piaţă de 31,9%. Pe locul doi din punct de vedere al vânzărilor s-a situat grupul CNH Industrial, cu un total de 4.032 tractoare comercializate şi o cotă de piaţă de 29,2%, din care 2.532 tractoare New Holland şi 1.500 tractoare Case IH.

Grupul AGCO a ocupat locul al treilea, cu un volum total de vânzări de 2.940 tractoare, ceea ce reprezintă 21,3% din cota de piaţă. Cu un total de 1.350 tractoare vândute, Massey Ferguson este cel mai vândut brand AGCO, urmat de Fendt (cu 925 tractoare) şi Valtra (665 unităţi). Japonezii de la Kubota s-au interpus între cele două branduri, cu un număr de 746 tractoare vândute în Marea Britanie în 2018.

Pe lângă asta, britanicii au mai achiziţionat în perioada respectivă 528 de tractoare Claas, 302 tractoare JCB, 209 tractoare Deutz Fahr, 86 tractoare McCormick, 45 tractoare Landini şi 35 tractoare Zetor.

Incertitudinile privind Brexit au influenţat vânzările din 2019!

În ceea ce priveşte vânzările din 2019, potrivit datelor procesate de AEA, până în luna nouembrie s-au vândut în Marea Britanie 11.676 de tractoare, cu 3,8% mai mult comparativ cu intervalul ianuarie - noiembrie 2018. Cu toate astea, însă, spre sfârşitul anului s-a remarcat o scădere a achiziţiilor, astfel încât în noiembrie 2019 s-au cumpărat doar 558 de unităţi, cu 21,5% mai puţin faţă de noiembrie 2018.

Este posibil ca această încetinire, manifestată în a doua jumătate a anului, să reflecte o serie de factori, inclusiv condiţiile meteorologice dificile experimentate în anul de referinţă, preţurile mai mici de valorificare din sectoarele vegetal şi zootehnic, pe lângă incertitudinile legate de Brexit.

Vizualizat: 2259 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?