Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Află cine a luat aurul la Agritechnica 2022!?

Publicat: 07 decembrie 2021 - 23:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Aşteptat cu mare interes, anunţul organizatorilor celei mai importante expoziţii de agricultură din lume privind câştigătorii premiilor pentru inovaţie a reuşit să ne surprindă. O singură medalie de aur a fost acordată şi alte 16 de argint.

NeXaT-1_bMarea câştigătoare a fost desemnată compania NeXaT, pentru o soluţie nu atât de sofisticată cât mai ales ingenioasă, care propune un vehicul multifuncţional, sub forma unei platforme mobile pe care pot fi ataşate tot felul de implemente, astfel încât agregatul se poate transforma într-un utilaj de prelucrat solul, o semănătoare, o maşină de aplicat tratamente fito-sanitare sau chiar o combină de recoltat. Ideea este una de mare potenţial, însă are o mare hibă - datorită dimensiunii sale (platforma în sine măsoară 12 metri în lungime) nu poate fi condusă pe drumurile publice din Uniunea Europeană!

Aşa cum remarca şi Ovidiu Ranta, membru în comisia de experţi care a jurizat propunerile pentru acordarea premiilor pentru inovaţie din partea DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură), echipamentul acesta este destinat marilor exploataţii agricole, în special cele din America de Nord şi de Sud, Australia, dar ar putea fi utilizat cu succes şi în Insula Mare a Brăilei, unde suprafeţele sunt comasate şi nu ar fi aşa o problemă deplsasarea de la o parcelă la alta...

200 de tone recoltate pe oră!

NeXaT-2_bVehicului autopropulsat al celor de la NeXaT rulează pe şenile, exercitând aşadar o presiune minimă asupra solului, şi a fost astfel gândit pentru a putea fi înzestrat cu capabilităţi de funcţionare autonomă. Alimentarea este asigurată de două motoare diesel de 545 cai putere fiecare. Cu modulul de combină NexCo încorporat, acesta poate asigura un debit al materialului recoltat de până la 200 tone pe oră! Datorită noului concept de flux dublu axial, performanţele de treierat sunt de două ori mai mari decât în cazul combinelor convenţionale. Pentru a face faţă unui astfel de debit (cu o rată de descărcare de 600 l/s), este disponibil un buncăr de cereale de 32 m³.

Schimbare de paradigmă

NeXaT-3_bPotrivit DLG, combinaţia NeXaT-NexCo intră într-o dimensiune complet nouă a capacităţii de treierat, cu utilizarea vehiculului de transport pe tot parcursul anului. Conceptul introduce o schimbare de paradigmă în agricultură şi urmează să fie evaluat pozitiv din punct de vedere al economiei resurselor şi al ecologiei, susţin organizatorii Agritechnica.

O ediţie amânată

Deşi ar fi trebuit să aibe loc în format fizic în această toamnă, târgul de la Hanovra (Germania) a fost amânat pentru perioada 27 februarie - 5 martie 2022, când se speră că lucrurile vor reveni cât de cât la normal iar evoluţia pandemiei va permite desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă, atât pentru vizitatori cât şi pentru expozanţi. Până atunci, însă, evenimentul a debutat în format digital pe site-ul agritechnica.com.

Vizualizat: 2667 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?