Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Află care companie a vândut anul trecut cele mai multe tractoare în Franţa

Publicat: 22 iulie 2018 - 15:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Conform unui raport de piaţă prezentat de publicaţia Materiel Agricole, citând date furnizate de reprezentanţii industriei de profil, anul trecut au fost înmatriculate în Franţa un număr de 22.549 de tractoare noi.

Faţă de anul 2016, creşterea a fost de numai 0,2%. Aşadar se poate vorbi de o stagnare a pieţei. Cele mai multe unităţi vândute în 2017 au fost tractoare John Deere, care a ajuns la o cotă de piaţă de 19,4%, în timp ce New Holland, al doilea competitor de pe piaţa franceză, a încheiat anul cu o cotă de 13,2%. Poziţia a treia, cu 12%, a fost ocupată de Massey Ferguson, care a urcat două locuri în clasament comparativ cu prestaţia din anul precedent.

tractoare-diverse_bÎn schimb, Claas a pierdut o poziţie, ajungând pe locul al patrulea în topul vânzărilor de tractoare în Franţa, cu o cotă de piaţă de 11,2%, iar Fendt a coborât de pe poziţia a patra pe poziţia a cincea, cu 10,5 procente din piaţă. De asemenea, Kubota a promovat două locuri în decurs de numai un an, cota sa de piaţă ajungând în 2017 la 8,2%, ceea ce o poziţionează a şasea, în faţa celor de la Case IH (7,4%) şi Valtra (6,7%). În topul principalilor producători de tractoare cu impact asupra pieţei franceze se mai regăsesc Deutz-Fahr (4,7%), McCormick (1,8%), Landini (1,2%) şi Same (1,1%).

Pe grupuri de producători, însă, cele mai multe vânzări de tractoare au fost realizate de AGCO, din care fac parte companiile Massey Ferguson, Fendt şi Valtra, care au realizat o cotă combinată de 29,2%. Pe de altă parte, New Holland şi Case IH, parte a grupului CNH, au realizat 20,6% din totalul vânzărilor.

Datele au fost compilate şi furnizate de către asociaţia producătorilor şi importatorilor de echipamente agricole din Franţa - Axema, din rândul căreia fac parte 240 de companii, marea majoritate cu vânzări anuale de până la 15 milioane de euro. Fondată în 2013, Axema a rezultat din fuziunea a trei asociaţii de producători şi importatori.

Vizualizat: 2377 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?