Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Beneficiile sistemelor GPS pentru agricultură

Publicat: 25 aprilie 2013 - 15:00
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Dacă acum câțiva ani, în România sistemele GPS pentru agricultură erau folosite doar de marile exploatații, de pionerii inovației agricole sau de amatorii de gadgeturi, în acest moment rata de penetrare a acestor sisteme a atins un nivel foarte înalt, fiind vizate inclusiv exploatări agricole mai mici de 100 de hectare

Click pe poza pentru galerie!

Succesul acestor sisteme este extrem de simplu de explicat: toți agricultorii sunt în căutarea creșterii productivității și a eficienței. Ori, reducerea costurilor și a timpului de lucru, precum și controlul activităților agricole sunt factorii esențiali ai rentabilității și competitivității.

Sistemele GPS pentru agricultură pot fi împărțite în câteva mari categorii, în funcție de operațiile pe care le pot face:

• pentru măsurarea suprafețelor agricole;
• pentru ghidare manuală;
• pentru autoghidare și gestiunea tronsoanelor rampei de erbicidat;
• pentru urmărirea flotei și a consumului de carburant.


Avantajele ghidării agricole prin satelit

• Economie (carburant 3-5%, erbicide și pesticide 3-5%)
• Rapiditatea lucrării
• Calitatea și precizia lucrării

Măsurarea suprafețelor agricole se poate efectua cu sisteme GPS pentru agricultură capabile să colecteze rapid și eficient punctele care descriu perimetrul unei parcele. Măsurarea suprafețelor se poate face în regim automat sau prin colectarea manuală a punctelor care reprezintă colțurile parcelelor. Rezultatele pot fi memorate, exportate către calculator și descărcate pe siteul APIA (declarații subvenții).

Ghidarea manuală se realizează cu sisteme GPS pentru agricultură pornind de la o linie de reper (dreaptă sau curbă) și de la definirea lățimii de lucru a utilajului. În baza acestor parametri, sistemul GPS agricol este capabil să genereze linii virtuale care vor fi urmate de către șofer, menținând utilajul pe o traiectorie precisă și repetabilă, chiar și în condiții meteo dificile (noapte, praf, pantă sau soluri heterogene).

Autoghidarea permite preluarea controlului vehiculului și valorizarea la maximum a GPS-ului agricol. Există trei clase de precizie: Egnos (semnal gratuit, precizie 0-20 cm), corecție Omnistar (semnal cu plată, precizie 5-10 cm) sau RTK (stație de bază, precizie 2-3 cm).

Gestiunea tronsoanelor rampei de erbicidat permite oprirea duzelor în cazul în care se trece deasupra unor porțiuni care deja au fost pulverizate.

Urmărirea flotei și a consumului de carburant. Aceste sisteme permit localizarea în timp real sau conform unui istoric, a mașinilor agricole și a angajaților care le utilizează, de la orice calculator sau telefon conectate la internet. Sunt generate rapoarte privind durata de lucru și consumul de carburant. Consumul de carburant este urmărit de un captator instalat în rezervorul utilajului; în caz de depășire a unui prag de consum, un SMS va fi expediat către persoanele prestabilite.

 

Modele de GPS pentru agricultură

SC Verado SRL comercializează în România echipamente GPS pentru agricultură (ghidare și măsurare, autoghidare, urmărirea flotei și a consumului de carburant). Alte produse: duze și accesorii de pulverizare, echipamente de pulverizare pentru parcele experimentale, umidometre, pH-metre, anemometre etc.

• Soluții complete pentru măsurarea suprafețelor GPS Carto și MagExplorer (receptor dGPS, soft măsurare, cablu descărcare date, soft vizualizare și conversie fișiere). Preț: 399 Euro+TVA
• GPS agricol Centerline 220 - ghidare simplă. Preț: 810 Euro+TVA
• GPS agricol mojoMINI - ghidare și măsurare suprafețe agricole. Preț: 975 Euro+TVA
• GPS agricol Matrix 570 - ghidare și măsurare suprafețe agricole. Înregistrare și export către calculator. Evolutiv - compatibil cu autoghidarea și gestiunea tronsoanelor rampei). Opțional: cameră video. Preț: 1660 Euro+TVA
• GPS agricol TrackGuide - ghidare și măsurare suprafețe agricole. Înregistrare și export către calculator. Evolutiv - compatibil cu autoghidarea și gestiunea tronsoanelor rampei. Preț: 1849 Euro+TVA
• Autoghidare: începând cu 4400 Euro+TVA

Pentru mai multe informații despre produsele și serviciile SC Verado SRL, vizitați siteul www.gps-agricultura.ro sau puteți suna la 0215691428, 0748291609.

Radu DRUȚĂ
VERADO SRL

Vizualizat: 2640 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
GPS agricultura: ghidare si masurare suprafete agricole
|
10. 13, 2014. Monday 13:02
Comenzi la: 0215691428 (Bucuresti), 0356564142 (Timisoara), 0332564100 (Iasi) Preturi ncepand cu 399 Euros FTVA
2.
GPS agricultura: ghidare si masurare suprafete agricole
|
10. 13, 2014. Monday 13:02
Comenzi la: 0215691428 (Bucuresti), 0356564142 (Timisoara), 0332564100 (Iasi) Preturi ncepand cu 399 Euros FTVA
1.
GPS agricultura: ghidare si masurare suprafete agricole
|
04. 25, 2013. Thursday 16:02
0748291638 Fax: 0318161819 Email: contact@gps-agricultura.ro Site: www.affaires-roumanie.ro/gps GPS agricultura, GPS agricol, GPS ghidare, GPS masurare, DGPS, masurare GPS, ghidare GPS, masurare suprafete, masurare suprafata, masurare teren, masurare parcela, masurat, masuratori, TeeJet, Leica, Muller, agricol, agricultura, Centerline 220, Matrix 570, Matrix 840, mojoMINI, mojo3D, TrackGuide, agricultura de precizie, ghidat, ghidaj, ghidare, masurat, masurare, GPS tractor, GPS tractoare, GPS combina, GPS utilaje agricole, precizie GPS, RTK, statie de baza
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?