Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

7 implemente pentru dezmiriştire

Publicat: 13 august 2021 - 10:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de utilaje şi-au reînnoit şi extins gama cultivatoarelor de mirişte. Acestea sunt utilaje polivalente ce realizează operaţiunile de dezmiriştire, nivelare şi consolidare a solului într-o singură trecere. 

Adâncimea maximă de lucru poate fi de până la 30 cm, iar viteza de deplasare între 6 şi 10 km/h. Iată, succint, noutăţile din portofoliile unor constructori de marcă, prezentate de entraid.com.

1. Kuhn şi-a extins gama de cultivatoare Optimer XL (discuri de 62 cm), de la 3 la 12 m, pentru a lucra în agregat cu tractoare de diferite puteri. Versiunile pliabile pot fi echipate cu roţi cu ecartament și cu un sistem original de control al extensiei (Steady Control).

2. Agripartner adaugă o versiune nouă (Vibro) la gama sa de cultivatoare APS de la Agro-Masz. Aceasta dispune de patru rânduri de colţuri, cu brăzdare în două variante. De asemenea, utilajul are o lăţime de lucru de la 4 până la 6 m (când este transportat) și de la 6,50 m până la 8 m când este tractat.

3. Maschio Gaspardo şi-a actualizat gama Ufo Tzar. Șasiul reproiectat este utilat cu discuri de 61 cm cu 8 fante și montat printr-un arc cu foi. Butucii sunt de tip rulment dublu cu baie de ulei. O pliere hidraulică a discurilor exterioare aduce dispozitivul înapoi la gabaritul drumului. Lăţimile de lucru sunt 2,60, 3,10, 3,60 și 4,10 m.

Foto 3 UFO TZAR_b

4. Industriehof a dezvoltat gama Extreme Carbide Line pentru cultivarea miriștilor în condiţii deosebit de dificile. Suportul este forjat dintr-un oţel special (100 Cr6), iar structurile de rezistenţă, cât și părţile active sunt confecţionate din carbură de tungsten.

5. Cultivatorul de miriște tractat Pöttinger Terria este un dispozitiv cu „spectru larg de acţiune”. Înzestrat cu 3 și 4 rânduri de colţi (având două poziţii: plate sau înclinate), poate lucra de la 5 la 35 cm adâncime în sol. Utilajul oferă precizie şi siguranţă în exploatare, dezvoltând o forţă mecanică de declanşare de 600 kg forţă sau de 650 kg/forţă hidraulică. Lăţimea de lucru merge de la 4 până la 6 m, cultivatorul având reglare hidraulică și transfer de sarcină la tractor.

cultivatorul de miriște tractat Pöttinger Terria_b

Vizualizat: 1881 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?