Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

5 motive pentru a îți actualiza semănătoarea

Publicat: 12 octombrie 2020 - 19:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Dacă și tu ești, precum majoritatea fermierilor, înseamnă că încerci să îți mărești marja de profit. Bineînțeles că prețul de vânzare al produselor și producțiile obținute sunt parte a marjei de profit, dar și cheltuielile cu inputurile și utilajele sunt parte din acesta.

facebook-Stara-seyalka-nova_1200x628px_10-2020_b

Pentru a avea profit, este necesar ca an de an valoarea veniturilor să depășească cât mai mult valoarea cheltuielilor.

Când este vorba de tehnologie și utilaje, sunt în mod clar beneficii rezultate din folosirea acestora.

Tehnologia semănătorilor a avansat substanțial în ultimii 5 ani. Viteze mai mari la semănat sau control automat al adâncimii de semănat, vor aduce în mod sigur câștiguri importante în contul dvs., dar care este cel mai bun mod a adopta astfel de tehnologii?

Una dintre opțiuni este cea de a cumpăra o semănătoare nouă, care este dotată cu cele mai noi tehnologii. Deși este opțiunea cea mai frecventă folosită, aceasta implică costurile și riscurile cele mai mari. O altă opțiune este cea de îmbunătățire a performanțelor semănătorii pe care o ai deja.

Puțini fermieri apelează la această opțiune pentru că se gândesc că ceva vechi și depășit nu are cum să fie mai bun sau mai performant decât ceva nou. Însă, este o opțiune care poate înclina balanța în favoarea unui profit mai mare.

Haideți să discutăm cinci motive pentru care merită să investești în tehnologie nouă pentru semănătoarea ta acum și nu mai târziu.

  1. Sunt doar două motive pentru care ar trebui să îți schimbi complet semănătoarea existentă. Primul motiv ar fi dacă dorești să schimbi distanța între rânduri. Al doilea motiv ar situația în care se ai nevoie să mărești numărul de rânduri. Dar acum nu mai este nevoie să achiziționezi o semănătoare nouă atunci când vrei doar să îmbunătățești performanțele celei vechi.

  2.  O parte importantă a prețului unei semănători este alcătuită din elemente pe care le ai deja pe cea veche: proțap, cadru pe care stau secțiile, cutii și componente hidraulice. Așa că, este o risipă de bani, achiziționarea unor componente pe care le ai deja, doar pentru a beneficia de performanțe deosebite. Veți avea un cost mai mic per hectar dacă optați pentru a face o îmbunătățire a semănătorii existente. Poți beneficia de tehnologii avansate precum controlul automat al adâncimii, viteză mare la semănat și performanțe în general mai mari la semănat, fără a investii bani aiurea în oțel nou.

  3. Secțiile semănătorii pot fi îmbunătățite și fără a schimba întreaga semănătoare. Majoritatea fermierilor sunt conștienți că părți ale unei semănători precum șasiul, proțapul, furtunurile hidraulice sau roțile pot rămâne în stare bună foarte mulți ani. În schimb, secțiile vor prelua toate șocurile activității, iar uzura acestora va fi mult mai mare ducând în timp la performanțe mult mai scăzute. Mai mult, performanța oferită de o semănătoare vine în principal din calitatea secțiilor și nu din restul componentelor. Dacă și tu ești în această categorie, avem vești bune – cu Precision Planting, se pot schimba doar secțiile semănătorii și astfel vei avea performanțe de top la costuri cât mai mici.

  4. Tehnologia investită în semănători se amortizează foarte repede. Cu toții ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. De exemplu, studii recente, au arătat că folosind un sistem automat de control al adâncimii secțiilor, precum DeltaForce, aduce un spor de producție de până la 330 kg/ha, în cazul porumbului sau 150 kg/ha în cazul soiei. Astfel, un simplu calcul ne arată că, la prețul actual al porumbului și soiei, la o fermă care cultiva 200 ha cu porumb și tot atâtea cu soia, suma obținută din producția îmbunătățită este de aproximativ 20.000 euro suplimentar pentru ambele culturi.

Pentru că sunt conștienți că tehnologia aduce beneficii doar dacă este implementată corect, la Nik Utilaje inteligente au personal instruit pentru a vă oferi soluțiile adaptate nevoilor dvs. La Nik Utilaje inteligente avem experți care vă pot oferi consultanță în a implementa cele mai bune soluții tehnologice pentru ferma dumnevoastră.

 

 

Vizualizat: 1448 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?