Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

3x2 avantaje ale Horsch Pronto

Publicat: 07 noiembrie 2020 - 19:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cultivare, consolidare, însămânțare, reconsolidare și fertilizare la o singură trecere cu semănătoarea Horsch Pronto. Iată 3x2 motive pentru care este alegerea nr. 1 a fermierilor. 

MEWI_b

Producătorul german Horsch pune agricultura înainte de toate şi oferă fiecărui fermier posibilitatea de a-şi dovedi performanţa, indiferent de problemele cu care acesta se confruntă. Fiind, la rândul lor, fermieri, cei din familia Horsch sunt permanent interesați să înțeleagă cerinţele clienţilor şi să aibă un schimb continuu de informaţii despre produsele lor, agricultorii reprezentând motivaţia, impulsul şi, în acelaşi timp, partenerul lor de drum.
În 1996, Michael Horsch patenta noua semănătoare de păioase DS/D3, care avea să devină predecesorul sistemului Pronto, lansat pe piață în 2003, la baza căruia se află principiul ”cultivare, consolidare, însămânțare și reconsolidare, într-o singură trecere”. În 2006, sistemul PPF (Precision Placement of Fertiliser) își găsește aplicabilitate la semănătoarea Horsch Pronto DC, adăugând celor patru acțiuni și aplicarea de îngrășăminte, în aceeași unică trecere.

3 MOTIVE PENTRU CARE FERMIERII ALEG HORSCH PRONTO

1. De încredere. Horsch Pronto este un produs ajuns la maturitate, căruia i-au fost aduse îmbunătățiri și adaptări an de an, sezon de sezon, în cei aproape 20 de ani de când a fost lansat.

În România, a devenit un exemplu de ”bune practici”, de urmat, între semănători. Dezvoltarea și perfecționarea sa a avut loc în urma nenumăratelor teste, probe, dar, în principal în urma feedback-ului fermierilor. Producătorul a plecat de fiecare dată urechea la cei care lucrează efectiv cu semănătoarea, pentru că rezultatele din teren sunt, până la urmă, cele mai importante.

2. Adaptabilă și flexibilă. Horsch Pronto oferă soluții pentru absolut orice tip de sol și se adaptează oricărui sistem de semănat. Astfel, semănătoarea este disponibilă cu diferite configurații, fermierii având posibilitatea de a alege exact modelul potrivit (dintre Pronto DC, NT, AS, SW sau KR) pentru nevoile lor. În plus, datorită construcției în linie, Horsch Pronto este cea mai compactă semănătoare, cel mai simplu de tractat și cea mai ușoară din clasa ei.

3. Facilă în exploatare. Semănătoarea Horsch Pronto urmărește îndeaproape cerințele tuturor culturilor pe care le poate semăna, fiind dotată cu toate sistemele de control și avertizare, pentru eliminarea completă a oricărui risc de a greși. Dispune de toate funcțiile agriculturii moderne de precizie, poate fi dotată inclusiv cu sistem de dozare bob cu bob la cereale.

ALTE 3 MARI BENEFICII

1. Semănare precisă a boabelor, pentru că doar seminţele plasate cu exactitate asigură recolte de vârf.
2. Viteză ridicată de însămânţare, între 10 și 12 km/h, pentru că perioada destinată semănatului este limitată în timp.
3. Toleranţă în ceea ce priveşte caracteristicile patului germinativ, pentru că flexibilitatea în cultivarea solului reduce costurile.

Vizualizat: 681 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?