Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

2016 - un an excepțional pentru KUBOTA

Publicat: 11 decembrie 2016 - 00:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul 2016 va rămâne unul de referință în istoria mărcii Kubota. Este anul în care gama de tractoare agricole a cunoscut o dezvoltare și o înnoire fără precedent.

 

După lansarea pe piață a tractoarelor M7, cu puteri cuprinse între 130 și 170 CP, deschiderea unei noi capacități de producție în Europa (la Dunkerque, în Franța), ca urmare a unei investiții de peste 40.000.000 de euro, a demonstrat hotărârea gigantului japonez de a face o diferență în piața tractoarelor agricole. O dovadă în plus în acest sens am avut-o la conferința de presă din 27 octombrie a.c., din Lille, Franța, când japonezii au anunțat ultimele noutăți: lansarea a două noi serii de tractoare Kubota: Seria M5001 și Seria MGX III.

KUBOTA_bClick pe poza pentru galerie!

Noua generație de tractoare M5001
În proiectarea acestei game inovatoare, Kubota s-a concentrat pe aspectele fundamentale ale tractorului, care permit îndeplinirea cu succes a sarcinilor de zi cu zi din câmp. Printre acestea - confortul la condus, ușurința în operare, versatilitatea și manevrabilitatea. Astfel, noua serie M5001 aduce îmbunătățiri semnificative în toate aceste puncte de interes, pentru a satisface cele mai exigente cerințe ale clienților săi și pentru a crește, în același timp, eficiența în exploatare.
Seria M5001 impresionează cu noile sale funcții și cu eficiența sa crescută, beneficii aduse de tehnologia diesel de vârf deținută de Kubota. Compania japoneză este primul producător care a reușit să încorporeze un CRS (Common Rail System) echipat cu catalizator pe bază de uree (SCR), un sistem care să recircule gazele de eșapament, cu răcire pe bază de apă (EGR), un filtru de particule diesel (DPF) și un oxidator catalitic diesel (DOC). Armonizarea acestor tehnologii optimizează performanța individuală a fiecăreia în parte și reduce consumul de putere. În plus, motorul cu 16 valve îndeplinește cu strictețe toate cerințele de control al emisiilor, norme impuse la nivel European prin Faza 4.
Noua gamă va înlocui modelele anterioare Kubota M8540 și Kubota M9960.

Simplitate, manevrabilitate și confort
O caracteristică fundamentală a Seriei M5001 este ușurința în exploatare, care permite utilizatorului să execute cu succes orice tip de lucrare.
Grație dotării cu sistemul Isobus și gamei de soluții în agricultura de precizie pe care le aduce tractorul M5001, lucrările de însămânțare se pot efectua concomitent cu aplicarea de pesticide și/sau de fertilizatori într-un mod eficient, precis și cu o optimizare maximă a costurilor.
Tractoarele din această serie sunt proiectate special pentru lucrări ce necesită manevrabilitate excelentă folosind priza de putere. Accesarea memoriei pentru turația motorului, combinată cu managementul electronic al vitezei, permite menținerea unei viteze de lucru constante.
În plus, transmisia 40-ECO (40 km/h Eco) cu 6 trepte sincronizate și tehnologia Dual Speed High-Lo permit operatorului schimbarea ușoară a treptei de viteză, direct și rapid. Inversorul electro-hidraulic, care elimină folosirea ambreiajului, asigură o schimbare rapidă a direcției față/spate.

Noua serie MGX III - tractoare inteligente multifuncționale
Noua gamă de tractoare Kubota MGX III, cu puteri cuprinse între 90 și 140 CP, este proiectată pe platforma de succes a deja legendarei game MGX II.
Motorul în 4 cilindri, combinat cu transmisia Powershift în 8 trepte, permite utilizatorului să schimbe rapid regimul de lucru în multiple aplicații, fără pierderi de putere, astfel încât chiar și sarcinile dificile să poată fi îndeplinite cu ușurință.
Noua gamă vine dotată cu transmisia Intelli-Shift, un sistem de transmisie powershift inteligent, ce face ca schimbarea vitezelor, fie manuală, fie automată, să fie foarte simplă; acest sistem este util mai ales atunci când aveți de dus la bun sfârșit sarcini în condiții dificile de teren, cum ar fi pantele.
Disponibilă în cinci modele - M95GX, M105GX, M115GX, M125GX și M135GX -, noua serie vine complet echipată pentru a oferi fermierilor performanțe și productivitate crescute, un condus confortabil și o vizibilitate excepțională din cabină. Seria include și două noi încărcătoare frontale, LA1955 și LA2255, pentru o versatilitate optimă, indiferent de aplicație.
Fiind alegerea perfectă pentru fermierii care caută un motor de înaltă performanță, seria oferă o manevrabilitate excelentă grație tehnologiei BI-speed, patent Kubota, plus o capacitate mare de ridicare și o vizibilitate excepțională din cabină, de aproape 360o, - cea mai bună din segmentul său.
Cuplul reproiectat al noii serii MGX III asigură o eficiență mai mare cu 26 la sută față de seria anterioară, contribuind la creșterea productivității și la reducerea consumului de combustibil. Mai mult, răspunzând cerințelor pieței privind creșterea confortului operatorului, inclusiv în cazul tractoarelor de putere medie, noua gamă MGX III încorporează puntea față suspendată la toate modelele seriei.
În interiorul cabinei, toate elementele importante din panoul de control sunt poziționate ergonomic, astfel încât pot fi accesate cu ușurință, cu beneficii reale în termeni de confort pentru operatorii care trebuie să petreacă timp îndelungat în cabină, la lucru. De asemenea, tractoarele din noua serie se remarcă prin nivelul scăzut al zgomotului în cabină, ceea ce, pe lângă sistemul de aer condiționat, contribuie la crearea unui mediu de lucru plăcut pentru zilele lungi de muncă din campanie.
Tracțiunea excelentă și manevrabilitatea unică a gamei MGX III permit accesul ușor în spații înguste, fără a fi nevoie să mergeți înapoi sau să faceți întoarceri largi. Acest lucru este posibil grație sistemului patentat de întoarcere BI-speed Kubota, care, pe baza unui unghi de întoarcere de 35o, crește automat viteza roților din față.

Material furnizat de Kubota


GIGANTUL JAPONEZ KUBOTA
Kubota Corporation, fondată în 1890 de către Gonshiro Kubota, este un producător de mașini și echipamente pentru sectorul agricol, de motoare, utilaje pentru construcții, precum și produse conexe tubulaturilor, în special conducte, dar și produse care au legatură cu protecția mediului înconjurător, cum ar fi centrele de control al mediului. Compania, al cărei sediu este în Osaka (Japonia), este prezentă în mai mult de 110 de țări, cu vânzări nete de mai mult de 1,5 trilioane de yeni (aproape 13.000 de milioane de euro) în 2015.


Articol publicat in revista Ferma nr. 21 (182) din 1-15 decembrie 2016

Vizualizat: 534 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!