Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

20 de ani de performanţă - Claas Liner - grebla de adunat cu patru rotori

Publicat: 03 iulie 2019 - 11:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În urmă cu douăzeci de ani, CLAAS a lansat prima greblă de adunat cu patru rotori din lume, LINER 3000. Conceptul de design avea ca scop eliminarea blocajelor în timpul operaţiunii de greblare şi utilizarea întregii capacităţi a ansamblului de recoltat furaje. Modelele LINER 4000 şi 3600 cu patru rotori actuale rămân un etalon în materie de productivitate, calitate a furajelor, confort al utilizatorului şi fiabilitate.

 

Modelul Liner 4000, cu o lăţime de lucru de 15,50 m, a fost inclus în gamă în 2009, iar în 2011 modelul Liner 3000, care s-a bucurat de un succes enorm, a fost înlocuit cu Liner 3500, urmat de Liner 3600 în 2015. Cu o lăţime de lucru între 9,90 m şi 15,50 m şi o lăţime a brazdei între 1,20 m şi 2,60 m, aceste utilaje se adaptează uşor la diferitele tipuri de furaje recoltate şi la cele mai des utilizate pickup-uri. Ghearele pentru furaje special dezvoltate de Claas, în combinaţie cu un control precis al mişcării rotorilor, asigură în orice moment preluarea curată şi integrală a materialului recoltat, protejând în acelaşi timp solul.

LINER 3000 (anul 1999)Click pe poza pentru galerie!

Ansamblul rotorului stabileşte noi standarde
Elementul central al fiecărei greble de adunat Liner este ansamblul rotorului cu lubrifiere continuă într-o baie de ulei. Toate braţele cu gheare integrate sunt fixate prin sistemul patentat PROFIX de cuplare a braţelor cu gheare. Punctele de îndoire predefinite sunt poziţionate în afara carcasei rotorilor. Astfel, componentele carcasei rotorilor rămân protejate în orice moment, reducând nevoia de întreţinere şi sporind durata de viaţă.
Profilul camei greblei de adunat este conceput să reziste la cele mai ridicate sarcini datorită construcţiei sale din fontă cu grafit nodular. Diametrul mare şi ridicarea treptată a profilului camei asigură o funcţionare uniformă a braţelor cu gheare şi o acţiune de greblare curată pentru perioade lungi de utilizare, fără oboseală. Mişcarea uniformă a rolelor cu came în orice condiţii sporeşte, de asemenea, în mod semnificativ durata de viaţă a componentelor.

Deplasare rapidă pe şosea
Un mecanism sofisticat de rabatare hidraulică reduce dimensiunile greblei de adunat Claas Liner în timpul transportului pe şosea. În funcţie de prevederile aplicabile în fiecare ţară, utilajul se poate deplasa până la următorul punct de lucru cu viteze de până la 50 km/h. Înălţimea de transport rămâne mai mică de 4 metri, fără a fi nevoie ca operatorul să iasă din cabină şi fără a fi necesară îndepărtarea braţelor cu gheare.
Modelele Liner 4000 şi 3600 pot fi controlate utilizând terminalele Operator, Communicator II sau S10, după preferinţe. Datorită funcţionalităţii ISOBUS integrate, utilajele Claas Liner pot fi controlate, de asemenea, utilizând orice alt terminal compatibil ISOBUS disponibil în comerţ, dacă este necesar. Alternativ, controlul inovator prin iPad, utilizând aplicaţia Claas Easy On Board, asigură o operare extrem de simplă a utilajului.
Funcţiile de control permit operatorului să adapteze cu precizie utilajul Liner la condiţiile de lucru şi de sol existente, multe dintre setări putând fi memorate şi preluate automat. Lăţimea de lucru şi lăţimea brazdei, precum şi înălţimea rotorului pot fi reglate continuu prin intermediul sistemului hidraulic de confort, de exemplu. {i înălţimea de ridicare la capătul rândului poate fi reglată în funcţie de necesităţi, permiţând trecerea utilajului chiar şi peste cele mai mari brazde de furaje, fără a afecta forma acestora.

Text şi foto: CLAAS


ALIMENTAREA MAI RAPIDĂ A COMBINEI JAGUAR
Intervalele scurte de recoltare necesită utilizarea unor echipamente de înaltă performanţă. Cu LINER 3000, inginerii Claas au dublat productivitatea greblelor de adunat cu doi rotori în anii de după lansarea sa în 1999, sporind astfel capacitatea întregului lanţ de recoltare. Prin doar o singură trecere, utilajul putea aduna materialul recoltat pe o lăţime de lucru de până la 12,50 m într-o singură brazdă centrală, uniformă. Forma de cutie asigură un flux optim de material strâns pentru combina de recoltat furaje din spate.
Fermierii şi contractorii din agricultură au raportat o creştere cu 30% a productivităţii în cadrul lanţului de recoltat furaje, datorită ratelor de tăiere mai ridicate şi reducerii timpilor morţi.


Articol publicat în revista Ferma nr. 12/239 (ediţia 1-31 iulie 2019)

 

Vizualizat: 130 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?