Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

14 motive pentru a alege Väderstad Rapid

Publicat: 27 septembrie 2020 - 19:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La înființarea culturilor fermierii își doresc să acopere cât mai multe hectare într-un timp cât mai scurt și fără rabat la calitate. Pentru asta există semănătoarea Väderstad Rapid.

Väderstad Rapid 4_b

Väderstad Rapid este o semănătoare universală pentru plante păioase, ce poate efectua, la o singură trecere, pregătirea patului germinativ, nivelarea, semănarea şi reconsolidarea solului. Designul său permite rezultate de calitate la viteze mari de lucru. Semănat direct, lucrări minime sau convenţionale ale solului, Rapid este performantă în toate condiţiile.

Rapid nu mai e doar o semănătoare pentru specialiști, ci a devenit mașina de semănat ideală atât în fermele mici și mijlocii, cât și în cele mari. Superioritatea tehnică a acestei mașini a fost recunoscută în ultimii ani de mai mulți dezvoltatori ai agriculturii mondiale, fermieri mici și mari deopotrivă, ingineri agronomi și pasionați de agricultură, oameni care nu își mai doresc sau nu își mai permit costuri inutile. Ca atare, să vedem principalele motive pentru care merită să cumpărăm o astfel de semănătoare titanică.

 

DE CE SĂ CUMPERI O SEMĂNĂTOARE DE CALIBRUL VÄDERSTAD RAPID?


1. Adâncime de lucru precisă. Rapid este recunoscută pentru precizia cu care menține adâncimea de lucru. Rezultatul este vizibil în răsărirea uniformă, maximizând astfel potenţialul de productivitate pe întreaga solă. Adâncimea de semănat este realizată prin presiunea crescută pe fiecare brăzdar, de la 150 kg, și controlată printr-o legătură între două brăzdare şi roata de recompactare aferentă.

2. Sistemul ingenios al brăzdarului. „Inima” Rapid-ului o reprezintă brăzdarele unice împreună cu roţile de recompactare. Rapid are un sistem ingenios de control al adâncimii de lucru, reglabil din cabina tractorului. Fiecare brăzdar este montat pe un braţ independent, dotat cu amortizoare de cauciuc. În cazul unui obstacol, brăzdarul va degaja rapid şi va reveni individual în sol. Astfel impactul asupra semănatului și reconsolidării este minim.

Väderstad Rapid 2_b

3. Expertul solurilor variate din ferma ta. Indiferent dacă solul este greu, mediu sau uşor, roţile mari decalate vor menţine contactul cu terenul şi vor asigura adâncimea corectă de semănat. Asta face din Rapid alegerea ideală atunci când aveţi condiţii variabile de sol. Prin setarea corectă a ratei de semănat și a celei de fertilizare, din cabina tractorului, Rapid permite semănatul de precizie versatil, adaptat condiţiilor de sol locale.

4. Economisiţi timp, combustibil şi apa din sol. Prin efectuarea unor operaţii multiple dintr-o singură trecere, semănătorile Rapid reduc timpul de operare din câmp. Aceasta economiseşte timp, scade costurile de înfiinţare a culturilor şi salvează apa din sol.

5. Plantele au condiţii ideale de creştere. Fiecare disc de semănat de pe brăzdarul mașinii Rapid trasează o brazdă curată pentru seminţe prin tăierea agresivă a părţii inferioare mai dure a patului germinativ. Astfel se creează un mediu cu beneficii importante asupra germinării seminţelor și creşterii plantelor.

6. Performanţe maxime - mentenanţă minimă. Suspensia brăzdarelor nu necesită mentenanţă. Fiecare braţ de disc este dotat cu suspensie din cauciuc individuală. Absenţa pieselor în mişcare garantează lipsa problemelor pe întreaga durată de viaţă a maşinii. Discurile de semănat ale Rapid-ului sunt construite din oţel suedez durificat. Materialul brut ales cu grijă asigură construcţia robustă, performanţe excelente, durată de viaţă mare și fiabilitate în câmp.

Väderstad Rapid 1_b

7. BioDrill - mai multe tipuri de seminţe la o singură trecere. Prin echiparea mașinii Rapid cu o semănătoare pentru seminţe mici BioDrill, pot fi semănate și plante precum cele de „acoperire” sau „înverzire”, concomitent cu înființarea culturii principale. Plăcile distribuitoare împrăştie seminţele uniform în faţa tăvălugului din pneuri, asigurând astfel contactul bun al acestora cu solul. BioDrill asigură condiţii excelente pentru seminţele mici.

8. „Seminţe/metru pătrat” în loc de „kg/hectar”. Folosind SeedEye de la Väderstad, rata de semănat dorită este setată în termeni de număr de seminţe pe metru pătrat. În timpul semănatului senzorii măsoară precis numărul de seminţe ce trec prin fiecare tub de semănat în parte. Prin combinarea acestor informaţii cu viteza de deplasare dată de radar, rata este ajustată automat pentru a menţine cantitatea dorită.

9. Nu este necesară calibrarea. SeedEye ajustează automat rata de semănat din mers, astfel încât nu este necesară calibrarea. Aceasta creşte uşurinţa în exploatare şi maximizează eficienţa în lucru.

10. Control absolut al semănatului. Väderstad SeedEye pune controlul absolut în mâinile dumneavoastră, oferindu-vă oportunitatea de a optimiza rezultatele obţinute în câmp. Prin măsurarea numărului de seminţe pe metru pătrat, în loc de kg pe hectar, semănatul nu mai este afectat de variaţiile de greutate sau de tipul seminţei din fiecare sac în parte. Aceasta creşte precizia şi maximizează performanţele de semănat. Lucrând cu ISOBUS Task Controller, se pot seta rate variabile, închizând secvenţial utilajul.

Väderstad Rapid 3_b

11. Reconsolidarea solului după plasarea seminţelor. Rapid este echipată cu roţi de diametru mare şi late, pentru recompactare masivă, asigurând astfel închiderea brazdelor de seminţe. Greutatea este întotdeauna necesară atunci când se lucrează adânc, pe soluri grele sau la semănatul direct. Prin reconsolidarea grea după plasarea seminţelor, pneurile Rapid-ului acţionează ca un tăvălug de mare precizie. Prin presiunea optimă la locul potrivit se asigură un contact mai bun între sol şi seminţe, făcând inutile trecerile ulterioare cu alţi tăvălugi.

12. Dozare precisă. Seminţele intră pe la baza buncărului în sistemul de dozare acţionat hidraulic şi sunt distribuite pneumatic către capetele distribuitoare. Sistemul de dozare Fenix poate asigura rate între 1,5 kg/ha şi 500 kg/ha, fără a fi necesară schimbarea vreunei componente. Mulţumită sistemului hidraulic de antrenare, pot fi obţinute aceste rate înalte de semănat fără a fi necesară scăderea vitezei de deplasare. Ventilatorul integrat lucrează la turaţii joase, rezultând astfel consumuri scăzute de combustibil şi o funcţionare silenţioasă.

13. Väderstad E-Control. Sistemul de control bazat pe iPad Väderstad E-Control se conectează fără fir la utilajul Väderstad, asigurând acces total la funcţiile şi datele sale. Beneficiaţi astfel de reglaje simple, calibrare uşoară, precum şi monitorizare şi control în timp real.

14. Proiectată pentru rate mari de semănat. Sistemul de dozare de mare capacitate acţionat hidraulic - Fenix poate manipula toate tipurile de seminţe cu rate de la 1,5 kg/ha până la 500 kg/ha, fără a fi necesară schimbarea vreunei componente. Aceasta înseamnă că sistemul de dozare nu va fi niciodată un factor de limitare pentru ratele înalte şi vitezele mari de semănat.

Află mai multe detalii despre Väderstad Rapid de la reprezentanții Titan Machinery România, accesând link-ul www.titanmachinery.ro/contact-bucuresti, respectiv luând legătura cu punctul nostru de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră.

un articol de BOGDAN CONSTANTIN - PR & Communication Specialist, Titan Machinery România 

Vizualizat: 945 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?