Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Sprijin nerambursabil în valoare de 40.000-70.000 de euro. Tineri oieri, nu rataţi banii!

Publicat: 05 octombrie 2021 - 19:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFIR a pus la bătaie sprijinul nerambursabil în valoare de 40.000-70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Ce trebuie să facă oierii cu vârste între 18 şi 40 de ani care vor să se instaleze ca şefi de exploataţii?

Ghidul Solicitantului pentru “Submăsura 6.1. - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” este un material de informare tehnică a tinerilor care doresc să acceseze această submăsură pentru pregătirea, derularea şi implementarea unui proiect european.

 

O şansă pentru oierit


România se situează în U.E. pe locul doi la efectivele de ovine, dar mai puţin de 10% din fermele de profil respectă normele de bunăstare şi au un nivel normal de modernizare (adăposturi adecvate, păşuni parcelate şi îngrădite, instalaţii de muls, utilaje pentru recoltarea şi prelucrarea furajelor etc.). Finalizarea unui număr cât mai mare de proiecte pe Submăsura 6.1. ar avea un efect benefic asupra sectorului de ovine românesc.

Redăm câteva prevederi, informaţii şi principii care să trezească interesul tinerilor între 18 şi 40 ani (inclusiv cu o zi înainte de a împlini 41 ani), care au competenţe şi dorinţa de a deveni fermieri performanţi şi eficienţi, stabilindu-se pentru prima dată ca şef/manager într-o exploataţie agricolă.

bani tinerii fermieri_b 

 

Condiţii penru solicitanţi:


• deţine o exploataţie agricolă cu dimensiunea economică cuprinsă între 12000 şi 50000 SO (Standard Output - Valoarea producţiei standard).;

• exploataţia se încadrează în categoria microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici;

• se angajează să devină fermier activ în maxim 18 luni de la data instalării;

• deţine competenţe şi aptitudini profesionale (studii superioare în domeniul agricol, certificat de calificare profesională, participarea la programe de instruire/iniţiere/specializare;

• prezintă un Plan de afaceri viabil pentru dezvoltarea activităţii exploataţiei agricole pe care o conduce, care trebuie să înceapă înainte de 6 luni de la data deciziei de acordare a sprijinului;

• are domiciliul sau îl va stabili în Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) sau zona limitrofă în care este înregistrată exploataţia agricolă;

• face dovada creşterii performanţelor economice, înaintea solicitării celei de-a doua tranşe, prin comercializarea producţiei proprii în procent de minim 20% din valoarea primei tranşe de plată;

• exploataţiile pentru creşterea animalelor vor fi prevăzute cu platforme noi sau platforme existente, dacă este cazul, se vor adapta pentru depozitarea gunoiului de grajd conform normelor în vigoare (Anexa 8a a ghidului).

Punctajul minim pentru Submăsura 6.1. este de 30 de puncte, iar cel maxim 100 puncte.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este nerambursabil şi se acordă în două tranşe: 75% la semnarea Contractului de finanţare şi 25% în funcţie de implementarea corectă a Planului de afaceri.

 

un articol de

IOAN PĂDEANU

USAMVB Timişoara

Vizualizat: 731 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?