Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Şi nouă ne pasă!

Publicat: 17 mai 2016 - 11:00
4 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Şi dovedim asta cu fiecare număr de revistă, cu fiecare articol. Am ajuns la ediţia 170. Nu e una aniversară, dar e un număr frumos, rotund. Am zis că Ferma merită să-l amintim, să-i dedicăm câteva rânduri. 

Click pe poza pentru galerie!

Pentru că 170 de ediţii înseamnă mii şi mii de pagini de informaţie agricolă, de actualitate şi tehnologie, prin care am dovedit şi dovedim că NE PASĂ! Şi ăsta, fiţi pe pace, nu e slogan de campanie electorală. E un proiect pe care Ferma îl dezvoltă de peste 18 ani, o misiune asumată de susţinere mediatică, şi nu numai, a agriculturii româneşti.

E greu, e uşor? E precum agricultura! E ca o oglindă. Oglinda fermierului... Câteodată e molcom şi simplu, ca o boare de primăvară târzie, ca şi când conturile ar fi pline şi gândurile negre... goale. Dar de cele mai multe ori e dificil, e revoltător şi nedrept, precum fermierul purtat de la un birou la altul, de la o cucoană habarnistă la un inspector sictirit. Cu contul golit de creditori şi de statul cel nesătul... Dar prin Ferma, vocea agricultorului, fericit sau nu, se aude de 18 ani şi, de multe ori, produce efecte. Asta pentru că NOUĂ NE PASĂ!
Rând pe rând, miniştrii agriculturii şi alţi oficiali s-au supărat că i-am deranjat. Cu vorba, desigur. Ne-au arătat cu degetul, ne-au avertizat, direct sau indirect, am suferit şi financiar din cauza asta, dar ştiţi de ce? Pentru că vorba noastră cântăreşte mult. Ni s-a spus să scriem “de bine”. Şi ce, nu o facem? Scriem despre faptele bune. Despre rezultate pozitive. Îi încurajăm pe cei nou-veniţi, dar îi şi taxăm dacă o iau pe... lângă arătură. Desigur, în limitele pe care ni le permite profesia de jurnalist.

170 de ediţii Ferma... Sute de luări de poziţie din partea editorilor - specialişti în agricultură, ziarişti cu experienţă, comunicatori, fermieri. Oameni care au avut şi au curajul răspunderii. Oameni cărora LE PASĂ.
Dar ţie, ŢIE ÎŢI PASĂ? Noi spunem că da. Ne-ai dovedit de atâtea ori. Ultima oară, la Agraria, am pus pozele miniştrilor pe un panou şi te-am invitat pe tine, fermierule, să le aplici buline albe şi negre, după merit. Te-am invitat apoi să-ţi spui punctul de vedere. Tu ţi l-ai spus. Tare şi răspicat. Alţii treceau nepăsători pe lângă tine. Sau poate doar temători. Se gândeau probabil că dacă tu îţi spui opinia şi asta va schimba ceva, sigur vor beneficia şi ei mai apoi... Dar important e că ţie îţi pasă.

La AgriPlanta - RomAgroTec, între 19 şi 22 mai, te aşteptăm din nou la standul Ferma. Avem un proiect nou, inedit. Îmbinăm utilul cu plăcutul. Şi avem şi premii de dat. Să ai pagină de facebook, ca să-ţi postezi o fotografie pe care o vei face la standul nostru şi... mai multe îţi spunem acolo, în câmp la Fundulea. Mergem la expoziţie cu trei mesaje clare de susţinere pentru: “Ferma de familie”, “Vreau să ştiu ce mănânc!” şi “NU înstrăinării pământului românesc”. Alătură-te iniţiativei noastre. Arată că ŞI ŢIE ÎŢI PASĂ!

Vizualizat: 361 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
Si noua ne pasa
|
05. 24, 2016. Tuesday 14:20
Si mie imi pasa
3.
Si noua ne pasa
|
05. 24, 2016. Tuesday 14:17
Si mie imi pasa
2.
Si noua ne pasa
|
05. 24, 2016. Tuesday 14:17
Si mie imi pasa
1.
Și noua ne pasa
|
05. 19, 2016. Thursday 18:31
Și noua ne pasa!
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Titan Machinery la Agromalim 2017 Rapiţa, cultura anului în Arad!
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?