Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

"România, trezeşte-te!"

Publicat: 23 martie 2016 - 10:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Titlul piesei celor de la Moromeţii mi s-a părut cel mai potrivit pentru mesajul acestui editorial. Pentru că nepăsarea generaţiei noastre face ca hălci bune din terenul arabil şi din pădurile României să fie înstrăinate zilnic în favoarea cetăţenilor străini.

Click pe poza pentru galerie!

Orice palmă de pământ a patriei este stropită cu sângele înaintaşilor noştri, care au luptat pentru apărarea lui! Da, sigur, vor sări unii să spună că e "răsuflată" asta cu înaintaşii. Dar nu, nu e deloc aşa!

Legile tâmpite ale unui sistem corupt fac ca moştenitorii să vândă pământul lăsat de străbunii lor. Mulţi cedează unor presiuni imense şi puţini se mai luptă în ziua de azi să-şi apere glia. Vă dau un exemplu care mi-e la îndemână, deşi nu îmi place să vorbesc despre viaţa mea privată. Însă se potriveşte mănuşă subiectului. Familia mea se luptă de ani de zile cu Judecătoria Săveni ca să repare o mică greşeală din titlul de proprietate, cu avocaţi plătiţi şi eforturi personale imense. Acum am ajuns la Tribunalul Botoşani. Şi asta pentru a salva pământul proprietate obţinut de bunicul nostru după Primul Război Mondial, pe care părinţii noştri şi noi l-am lucrat neîntrerupt vreme de 25 de ani după Revoluţie. Sunt convins însă că dacă am dori să vindem terenul unor samsari care intermediază tranzacţiile pentru străini, astăzi am putea rezolva actele, pe loc! Câţi sunt oare în aceeaşi situaţie, fără să aibă posibilitatea să lupte pentru drepturile lor şi fiind nevoiţi, în final, să-şi înstrăineze pământurile?

Ce fac aleşii neamului? Ascunşi după răspunsul deja clasic "Noi nu vrem, dar UE ne impune", politicienii români trădători de ţară şi de neam au făcut legi şi au implementat politici parcă croite special pentru facilitarea înstrăinării pământurilor. Însă Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură, le-a cam dat peste nas trădătorilor, declarând că "autorităţile din România sunt singurele responsabile de vânzarea terenurilor către străini". Cu alte cuvinte, ne-o facem cu mâna noastră! Asta în timp ce alte state UE se dau peste cap să impună restricţii dure cu privire la vânzarea terenurilor agricole.

La noi, politica tembelă din ultimii 25 de ani se focusează pe latifundiari şi parcelari, fără a pune bazele pe consolidarea fermelor de familie, comerciale, care ţin la pământ şi nu l-ar fi vândut pentru nimic. Nici măcar pe hârtie nu se mai face ceva pentru ferma de familie. Administraţia Domeniilor Statului, în loc să concesioneze pământul românilor, l-a închiriat străinilor, aplicând practic aceeaşi politică tembelă de stat.
UE a făcut un raport şi a atras atenţia României că fermele latifundiarilor pot fi transferate foarte uşor străinilor... Anul trecut, 4 din 10 cei mai mari latifundiari de la noi erau străini. În acest an încă trei latifudniari au probleme mari (sunt în faliment şi în curs de reorganizare). Cine credeţi că le va prelua pământurile? Cine va veni cu "infuzia" de capital?

E clar! În ţara noastră pământul ajunge la străini prin zona de latifundii şi prin micile exploataţii, acestea din urmă fiind cea mai uşoară ţintă pentru cei puşi pe căpătuială. O spun cifrele: 40% din subvenţii se duc pe ajutorarea fermierilor străini care au cumpărat pământ românesc. Irlandezul Hogan ne-o serveşte şi de această dată, doar, doar ne-om trezi şi noi la realitate: "Este decizia autorităţilor din Româânia să hotărască dacă sprijină agricultura industrială sau fermele de familie. Dar eforturile mele sunt concentrate să ajut fermierii mici şi nu agricultura industrială".
Şi mai e ceva. Lipsa de reacţie a unui popor e condamnabilă. Trebuie să ne asumăm, noi înşine, că a nu spune şi a nu face nimic e sinonim cu încuviinţarea tacită. Închei cu ceea ce spunea George Orwell, pentru că, până la urmă, proprietatea asupra pământului strămoşesc e şi un aspect care ţine de conştiinţa individuală:  „Un popor care votează corupţi, impostori, hoţi şi trădători nu este victimă! Este complice!”

Vizualizat: 1350 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Ar trebui sa ne unim
|
05. 08, 2016. Sunday 15:41
Sa punem mana pe topoare si sa crapam capul acestor lipitori de samsari si politicieni si sa facem o alta oranduire.MOARTE SI HAOS
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?