Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

"România, trezeşte-te!"

Publicat: 23 martie 2016 - 10:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Titlul piesei celor de la Moromeţii mi s-a părut cel mai potrivit pentru mesajul acestui editorial. Pentru că nepăsarea generaţiei noastre face ca hălci bune din terenul arabil şi din pădurile României să fie înstrăinate zilnic în favoarea cetăţenilor străini.

Click pe poza pentru galerie!

Orice palmă de pământ a patriei este stropită cu sângele înaintaşilor noştri, care au luptat pentru apărarea lui! Da, sigur, vor sări unii să spună că e "răsuflată" asta cu înaintaşii. Dar nu, nu e deloc aşa!

Legile tâmpite ale unui sistem corupt fac ca moştenitorii să vândă pământul lăsat de străbunii lor. Mulţi cedează unor presiuni imense şi puţini se mai luptă în ziua de azi să-şi apere glia. Vă dau un exemplu care mi-e la îndemână, deşi nu îmi place să vorbesc despre viaţa mea privată. Însă se potriveşte mănuşă subiectului. Familia mea se luptă de ani de zile cu Judecătoria Săveni ca să repare o mică greşeală din titlul de proprietate, cu avocaţi plătiţi şi eforturi personale imense. Acum am ajuns la Tribunalul Botoşani. Şi asta pentru a salva pământul proprietate obţinut de bunicul nostru după Primul Război Mondial, pe care părinţii noştri şi noi l-am lucrat neîntrerupt vreme de 25 de ani după Revoluţie. Sunt convins însă că dacă am dori să vindem terenul unor samsari care intermediază tranzacţiile pentru străini, astăzi am putea rezolva actele, pe loc! Câţi sunt oare în aceeaşi situaţie, fără să aibă posibilitatea să lupte pentru drepturile lor şi fiind nevoiţi, în final, să-şi înstrăineze pământurile?

Ce fac aleşii neamului? Ascunşi după răspunsul deja clasic "Noi nu vrem, dar UE ne impune", politicienii români trădători de ţară şi de neam au făcut legi şi au implementat politici parcă croite special pentru facilitarea înstrăinării pământurilor. Însă Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură, le-a cam dat peste nas trădătorilor, declarând că "autorităţile din România sunt singurele responsabile de vânzarea terenurilor către străini". Cu alte cuvinte, ne-o facem cu mâna noastră! Asta în timp ce alte state UE se dau peste cap să impună restricţii dure cu privire la vânzarea terenurilor agricole.

La noi, politica tembelă din ultimii 25 de ani se focusează pe latifundiari şi parcelari, fără a pune bazele pe consolidarea fermelor de familie, comerciale, care ţin la pământ şi nu l-ar fi vândut pentru nimic. Nici măcar pe hârtie nu se mai face ceva pentru ferma de familie. Administraţia Domeniilor Statului, în loc să concesioneze pământul românilor, l-a închiriat străinilor, aplicând practic aceeaşi politică tembelă de stat.
UE a făcut un raport şi a atras atenţia României că fermele latifundiarilor pot fi transferate foarte uşor străinilor... Anul trecut, 4 din 10 cei mai mari latifundiari de la noi erau străini. În acest an încă trei latifudniari au probleme mari (sunt în faliment şi în curs de reorganizare). Cine credeţi că le va prelua pământurile? Cine va veni cu "infuzia" de capital?

E clar! În ţara noastră pământul ajunge la străini prin zona de latifundii şi prin micile exploataţii, acestea din urmă fiind cea mai uşoară ţintă pentru cei puşi pe căpătuială. O spun cifrele: 40% din subvenţii se duc pe ajutorarea fermierilor străini care au cumpărat pământ românesc. Irlandezul Hogan ne-o serveşte şi de această dată, doar, doar ne-om trezi şi noi la realitate: "Este decizia autorităţilor din Româânia să hotărască dacă sprijină agricultura industrială sau fermele de familie. Dar eforturile mele sunt concentrate să ajut fermierii mici şi nu agricultura industrială".
Şi mai e ceva. Lipsa de reacţie a unui popor e condamnabilă. Trebuie să ne asumăm, noi înşine, că a nu spune şi a nu face nimic e sinonim cu încuviinţarea tacită. Închei cu ceea ce spunea George Orwell, pentru că, până la urmă, proprietatea asupra pământului strămoşesc e şi un aspect care ţine de conştiinţa individuală:  „Un popor care votează corupţi, impostori, hoţi şi trădători nu este victimă! Este complice!”

Vizualizat: 1485 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Ar trebui sa ne unim
|
05. 08, 2016. Sunday 15:41
Sa punem mana pe topoare si sa crapam capul acestor lipitori de samsari si politicieni si sa facem o alta oranduire.MOARTE SI HAOS
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?