Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Omul, Ferma şi Coperta

Publicat: 15 noiembrie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sunt aproape 19 ani de când revista Ferma, prin cei care contribuie la realizarea ei, şi-a asumat rolul de a vă informa. De când ne ştim în postura de făuritori de presă agricolă, FERMIERUL este pe primul loc în demersurile noastre jurnalistice şi nu numai.

Click pe poza pentru galerie!

Se ştie că, de când există pe piaţă revista Ferma, n-am vândut niciodată coperta 1. Suntem singura publicaţie de specialitate care nu a făcut asta! Pur şi simplu coperta e foarte importantă pentru noi, e ca o carte de vizită. Şi tocmai de aceea am decis să o facem cadou OAMENILOR importanţi pentru noi. Cei care ne citesc, cei care investesc în agrotehnică. Adică voi, FERMIERII.

La IndAgra 2016, împreună cu NHR Agropartners am căutat următorul FERMIER DE COPERTĂ. Misiune oarecum dificilă pentru că, la cel mai mare târg de agricultură din România vin şi foarte mulţi fermieri. Aşa că am pus la cale un concurs, premiul cel mare fiind COPERTA REVISTEI FERMA.

Câştigătorul de la IndAgra este ADRIAN BISCEANU (vezi coperta ediţiei), un tânăr fermier din Poşta Câlnău, judeţul Buzău. Lucrează patru sute de hectare şi este foarte pasionat de ceea ce face în agricultură. Ne-a spus că, până acum, rapiţa este pentru el cea mai rentabilă cultură şi că anul acesta a avut un profit decent, în jur de 2.000 lei/ha, ceva mai mic la grâu. A obţinut circa 3.600 kg/ha la rapiţă, undeva la 5.800 kg/ha la grâu, 2.700 kg/ha la floarea-soarelui, iar la porumb 3.800 kg/ha, ceea ce e foarte puţin, spune Adrian. Producţia care nu era destinată plăţii arendei a vândut-o din câmp. A fost cea mai avantajoasă opţiune, pentru că, în ultimii ani, preţurile cerealelor n-au mai crescut pe timp de iarnă foarte mult şi nu se justificau cheltuielile de condiţionare, stocare şi transport din câmp în fermă.

La capitolul tehnică agricolă are cam toate utilajele necesare, plus trei tractoare şi două combine şi intenţionează să mai cumpere un tractor de putere medie. Este client fidel NHR Agropartners, după cum ne-a mărturisit. Adrian nu a apelat la fonduri europene deocamdată, deoarece a avut nevoie de utilaje... ieri, cum se spune, ori după credit trebuia să aştepte jumătate de an. Aşa că a optat pentru leasing.
Marea problemă a fermierului nostru în 2016 a fost subvenţia. A primit-o, într-un final, dar greu. "Am colaborat cu distribuitori care ne-au înţeles problemele şi nu ne-au băgat biletele la ordin. Am apelat şi la alte variante cu IFN-uri ca să ne mai acoperim cheltuielile...", ne-a spus Adrian Bîsceanu. 
Peste câteva zile, un redactor Ferma va merge acasă la omul nostru de copertă. Povestea lui Adrian Bisceanu pe larg, în decembrie.
Şi o promisiune: Ferma continuă să caute OAMENI DE COPERTĂ! E una dintre posibilităţile noastre de a vă răsplăti fidelitatea.

Nicoleta DRAGOMIR
nicoleta@revista-ferma.ro

Vizualizat: 1668 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?