Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Legume de calitatea I cu Artis

Publicat: 25 martie 2019 - 15:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Kwizda Agro Romania oferă un număr tot mai extins de soluţii tehnologice pentru dezvoltarea naturală, curată şi eficientă a culturilor de legume şi de cartof. Una dintre metodele ce câştigă tot mai mult teren este utilizarea unor mijloace biologice de stimulare a plantelor, exploatând microorganisme a căror funcţionare este cunoscută de mult timp şi pusă în slujba agriculturii eficace.

 

De aceea, astăzi vorbim din nou despre un produs pe bază de fungi benefici solului; ne referim la produsul Artis, stimulator de creştere microbiologic conceput special pentru a creşte calitatea producţiei la legume. Ingredientul activ este reprezentat de ciuperca Arthrobotrys oligospora (NCAIM 153/2012, tulpina AO1, (5 m/m%) CFU/g: 5 x 10⁵ min), care este încorporată în sol şi potenţează dezvoltarea plantelor prin crearea de condiţii nefavorabile pentru organismele dăunătoare, cu beneficiul unei creşteri însemnate a producţiei.

Legume de calitatea I cu Artis_b

Mecanism biologic pentru fertilitatea solului şi pentru legume cu randament crescut
Artis stimulează creşterea plantelor, cărora le asigură condiţii optime de dezvoltare. Această calitate se datorează ciupercii Arthrobotrys oligospora, ce creează un mediu neprielnic pentru organismele dăunătoare. În acest mod, după cum o demonstrează studiile, utilizarea Artis conduce la creşterea semnificativă a productivităţii şi a calităţii culturii.
Conţinutul de Arthrobotrys oligospora este controlat foarte strict, ceea ce garantează numărul de spori activi şi viabili pentru a asigura o performanţă foarte bună a produsului.
Utilizarea sa aduce beneficii importante culturilor de legume, care devin mai profitabile. Această creştere a randamentului se datorează produsului:
• prin acţiunea directă a ciupercii Arthrobotrys oligospora. Aceasta facilitează absorbţia de nutrienţi minerali, cu urmări benefice asupra dezvoltării radiculare şi în creşterea globală a plantelor. De asemenea, îmbunătăţeşte legarea şi numărul de fructe uniforme, crescând procentajul de legume din categoria I şi, implicit, preţul de vânzare al acestora.
• prin acţiune indirectă: dezvoltarea plantelor este susţinută prin crearea de condiţii nefavorabile pentru organismele dăunătoare din sol. Cele mai bune efecte au fost observate în prima lună după aplicare, dar urmările benefice ale Artis au putut fi observate pe durata întregului ciclu de vegetaţie.
În urma utilizării acestui produs, nu se înregistrează reziduuri chimice în frunze, flori sau fructe. De aceea, putem spune că aplicarea sa este sigură şi curată, fără efecte negative asupra produselor sau asupra solului.
Artis WP este omologat pentru culturile de tomate, ardei şi castraveţi.
ÎN CURÂND: Rezultatele excelente ale studiilor privind efectele produsului Artis ne-au determinat să facem toate demersurile pentru omologarea acestui produs la cultura de cartof.

Legume de calitatea I cu Artis_b

Text şi foto: Kwizda Agro Romania


DOZĂ ŞI MOD DE APLICARE
Doză: 1,5-3 kg/ha;
Aplicare: pulverizare înainte de semănat/plantat sau prin fertirigare.
Este necesar ca pH-ul apei să fie între 4,5 şi 8,0. Produsul poate fi aplicat împreună cu insecticide, erbicide, fertilizanţi, amelioratori de sol pe bază de bacterii. Nu amestecaţi cu fungicide, produse de dezinfecţie a solului şi produse pe bază de Trichoderma!
Pentru mai multe informaţii privind utilizarea acestui produs, vă invităm să contactaţi reprezentanţii de vânzări Kwizda Agro Romania.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/232 (ediţia 15-31 martie 2019)

Vizualizat: 3198 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?