Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Legume de calitatea I cu Artis

Publicat: 25 martie 2019 - 15:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Kwizda Agro Romania oferă un număr tot mai extins de soluţii tehnologice pentru dezvoltarea naturală, curată şi eficientă a culturilor de legume şi de cartof. Una dintre metodele ce câştigă tot mai mult teren este utilizarea unor mijloace biologice de stimulare a plantelor, exploatând microorganisme a căror funcţionare este cunoscută de mult timp şi pusă în slujba agriculturii eficace.

 

De aceea, astăzi vorbim din nou despre un produs pe bază de fungi benefici solului; ne referim la produsul Artis, stimulator de creştere microbiologic conceput special pentru a creşte calitatea producţiei la legume. Ingredientul activ este reprezentat de ciuperca Arthrobotrys oligospora (NCAIM 153/2012, tulpina AO1, (5 m/m%) CFU/g: 5 x 10⁵ min), care este încorporată în sol şi potenţează dezvoltarea plantelor prin crearea de condiţii nefavorabile pentru organismele dăunătoare, cu beneficiul unei creşteri însemnate a producţiei.

Legume de calitatea I cu Artis_b

Mecanism biologic pentru fertilitatea solului şi pentru legume cu randament crescut
Artis stimulează creşterea plantelor, cărora le asigură condiţii optime de dezvoltare. Această calitate se datorează ciupercii Arthrobotrys oligospora, ce creează un mediu neprielnic pentru organismele dăunătoare. În acest mod, după cum o demonstrează studiile, utilizarea Artis conduce la creşterea semnificativă a productivităţii şi a calităţii culturii.
Conţinutul de Arthrobotrys oligospora este controlat foarte strict, ceea ce garantează numărul de spori activi şi viabili pentru a asigura o performanţă foarte bună a produsului.
Utilizarea sa aduce beneficii importante culturilor de legume, care devin mai profitabile. Această creştere a randamentului se datorează produsului:
• prin acţiunea directă a ciupercii Arthrobotrys oligospora. Aceasta facilitează absorbţia de nutrienţi minerali, cu urmări benefice asupra dezvoltării radiculare şi în creşterea globală a plantelor. De asemenea, îmbunătăţeşte legarea şi numărul de fructe uniforme, crescând procentajul de legume din categoria I şi, implicit, preţul de vânzare al acestora.
• prin acţiune indirectă: dezvoltarea plantelor este susţinută prin crearea de condiţii nefavorabile pentru organismele dăunătoare din sol. Cele mai bune efecte au fost observate în prima lună după aplicare, dar urmările benefice ale Artis au putut fi observate pe durata întregului ciclu de vegetaţie.
În urma utilizării acestui produs, nu se înregistrează reziduuri chimice în frunze, flori sau fructe. De aceea, putem spune că aplicarea sa este sigură şi curată, fără efecte negative asupra produselor sau asupra solului.
Artis WP este omologat pentru culturile de tomate, ardei şi castraveţi.
ÎN CURÂND: Rezultatele excelente ale studiilor privind efectele produsului Artis ne-au determinat să facem toate demersurile pentru omologarea acestui produs la cultura de cartof.

Legume de calitatea I cu Artis_b

Text şi foto: Kwizda Agro Romania


DOZĂ ŞI MOD DE APLICARE
Doză: 1,5-3 kg/ha;
Aplicare: pulverizare înainte de semănat/plantat sau prin fertirigare.
Este necesar ca pH-ul apei să fie între 4,5 şi 8,0. Produsul poate fi aplicat împreună cu insecticide, erbicide, fertilizanţi, amelioratori de sol pe bază de bacterii. Nu amestecaţi cu fungicide, produse de dezinfecţie a solului şi produse pe bază de Trichoderma!
Pentru mai multe informaţii privind utilizarea acestui produs, vă invităm să contactaţi reprezentanţii de vânzări Kwizda Agro Romania.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/232 (ediţia 15-31 martie 2019)

Vizualizat: 3068 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?