Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Kovacs Tamas Peralta reduce mult suprafaţa cultivată cu porumb. Ce pune în loc?

Publicat: 29 octombrie 2022 - 18:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În județul Bihor, societatea Avena Prod Comexim SRL a adoptat o strategie nouă pentru a face față provocărilor din ultimii ani. Astfel, din cele peste 1300 de hectare teren agricol cultivate, aproape 900 ha sunt însămânțate încă din toamnă cu rapiță și grâu.

Kovacs Tamas Peralta_b

Am avut record de producție la porumb acum 3 ani, cu 14 tone/ha, dar anul trecut și mai ales anul acesta a fost dezastru. Estimăm că vom obține doar 2,5 tone/ha și putem spune că încă avem mai mult porumb de anul trecut în silozuri decât ceea ce recoltăm anul acesta.

KOVACS TAMAS PERALTA

Agricutor Buduslău, jud. Bihor

 

Diversificare și gunoi de grajd


Din dorința de a valorifica resursele locale, dar și pentru a diversifica producția și, implicit, sursele de venituri, Grupul de firme Avena a înființat o fermă pomicolă cu 16 ha pruni şi o hală de 1200 mp cu 5 camere frigorifice. Baza materială, capacitatea de stocare și flota de mașini și utilaje sunt permanent modernizate și completate.

”În ultimii 3-4 ani, din cauza secetei, am redus suprafața cultivată cu porumb”, ne-a declarat Kovacs Tamas Peralta, unul dintre administratorii grupului de firme Avena.

Anul acesta accentul a fost pus pe dotarea cu echipamente Krone pentru furaje verzi și se lucrează la elaborarea unui proiect pentru înființarea unei ferme de vaci de carne, cu un efectiv de câteva sute de exemplare. Ferma are în administrare și o suprafață importantă de pășune. ”În ferma de vaci de carne vom putea valorifica subprodusele din cultura mare, pentru că producem anual câteva mii de baloți de paie. Totodată, scumpirea îngrăşămintelor a dus la creșterea cererii pentru gunoiul de grajd de care avem atât de mare nevoie pentru ferma vegetală”, ne-a spus Kovacs Tamas Peralta.

 

un articol de

GHEORGHE GHIŞE

Vizualizat: 1989 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?