Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

GUVERN: DE LA 1 FEBRUARIE, SCHEMĂ NOUĂ DE SPRIJIN PENTRU POPULAŢIE ŞI FIRME!

Publicat: 07 februarie 2022 - 22:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

De la 1 februarie, consumatorii casnici vor plăti pentru energie electrică maximum 0,8 lei/kWh, cu tot cu taxe, în scădere de la plafonul actual de 1 leu/kWh. Valoarea compensaţiei rămâne la 0,29 lei/kWh, dar cresc pragurile de consum, astfel că vor primi această compensaţie toţi utilizatorii casnici care consumă până la 500 kWh/lunar, faţă de plafonul actual de 300 kWh. Preţul plătit de populaţie va fi de 0,68 lei/kWh după aceste măsuri, nivel sub care preţul nu poate coborî.

Pentru consumatorii non-casnici mici (IMM-uri, instituţii) şi pentru consumatorii mari, preţul energiei electrice va fi plafonat la 1 leu/kWh.

Pentru gaze naturale, clienţii casnici vor plăti maximum 0,31 lei/kWh, de la 0,37 lei/kWh, şi vor primi o compensare de 40% din preţul de furnizare fără tarife, pentru un consum maxim de 1.500 metri cubi în perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022. După compensare, preţul nu poate să scadă sub 0,221 lei/kWh.

bani plati apia_b

IMM-urile, industria alimentară, şcolile, spitalele, bisericile vor plăti maximum 0,37 lei/kWh de gaz.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că noile măsuri, adotate prin Ordonanţă de Urgenţă, vor fi aplicate în perioada 1 februarie-31 martie, timp în care Guvernul va analiza ce să facă în continuare.

Ce se întâmplă cu cele un milion de facturi de curent şi gaze calculate greşit?

Vizualizat: 1086 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?