Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Energia solară - energia viitorului

Publicat: 04 octombrie 2018 - 13:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În zilele noastre, toată lumea vorbeşte despre energia verde, termen care se referă la surse de energie regenerabilă şi nepoluantă. Prin alegerea unor astfel de tehnologii, putem susţine dezvoltarea unor energii curate care vor reduce impactul asupra mediului, asociat generării energiei convenţionale, şi va creşte independenţa energetică. 

Pornind de la această idee, SC HOERMANN SRL vă propune instalaţiile fotovoltaice atât pentru construcţii zootehnice, cât şi pentru hale industriale. Soarele emite anual de 10.000 de ori mai multă energie spre pământ decât ar avea nevoie populaţia globului. Energia solară poate fi captată utilizând diferite procedee, urmând a fi apoi transformată direct în curent continuu. Cu ajutorul unui invertor, curentul continuu se transformă în curent alternativ care, prin intermediul unui sistem de distribuţie, se introduce în reţeaua locală, respectiv naţională, de curent electric.
Elementul principal al unei instalaţii fotovoltaice bazată pe tehnologia cristalelor este celula solară. Materialul folosit la fabricarea celulelor este siliciul, obţinut din topirea nisipului cuarţos în cuptoare şi apoi turnarea lui sub formă de şaibe sau plăci. În momentul finalizării procesului de prelucrare a celulelor fotovoltaice, acestea sunt interconectate pentru realizarea unui modul fotovoltaic.
Tipuri de celule: În modul monocristalin, cristalele sunt extrase dintr-o masă topită de siliciu deosebit de pur şi se taie în şaibe. Principiul de fabricaţie al altui tip de modul, cel policristalin, este următorul: masa topită de siliciu se toarnă sub formă lichidă în blocuri şi apoi se taie în şaibe. La modulele fotovoltaice amorfe, stratul deosebit de subţire se va presa pe o placă de sticlă.

Energia solară - energia viitorului_b

Independenţă energetică
Indiferent de tipul de celule pentru care optaţi, folosirea acestei tehnologii prezintă următoarele avantaje:
• minimizarea sau eliminarea costului facturilor de energie electrică, atât în cazul persoanelor fizice, cât şi a celor juridice;
• descentralizarea producţiei de energie electrică, permiţând persoanelor fizice şi firmelor producţia proprie de energie electrică prin intermediul resurselor curate;
• creşterea eficienţei energetice prin eliminarea distanţei dintre punctele de generare şi cele de consum. Se elimină pierderile de energie asociate liniilor ce conectează centralele de energie convenţională (termice, nucleare) cu punctele de consum (oraşe, sate);
• reducerea emisiilor de CO2 prin generarea energiei din surse regenerabile.
În următorul articol vă vom prezenta câteva sisteme de montaj inovative şi cum poate fi integrat sistemul de panouri fotovoltaice în construcţia dumneavoastră.

Text şi foto: SC HOERMANN SRL

 

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 236 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?