Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Disconfort în cușeta de odihnă

Publicat: 30 mai 2022 - 11:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Uneori, în ciuda tuturor eforturilor fermierului de a crea cel mai bun confort în grajd, vacile nu reușesc să se așeze corect în cușeta de odihnă sau chiar se poziționează în afara acesteia!

Observăm adesea că în decubit vaca adoptă poziții incorecte: fie are coada în afara patului de odihnă din cauza poziționării mult prea în spate, fie stă oblic în cușetă, fie se așază pe aleea de mișcare...

 Disconfort in cuseta de odihna 1_b

Care să fie explicația?

 

Cauza poate fi distanța prea mică dintre limitatorul de piept și limitatorul de greabăn, la așezare animalul lovindu-și articulațiile carpiene de limitatorul rigid din față... Astfel, la următoarea așezare, pentru a evita durerea, ea se va poziționa cât mai în spate, oblic sau chiar în afara cușetei.

Specialiștii germani susțin că distanța dintre limitatorul de greabăn și limitatorul de piept nu trebuie să fie mai mică de 25-30 cm. Pentru asta, suprafața de odihnă trebuie să aibă o lungime suficient de mare (>190 cm), permițând și staționarea cu membrele posterioare în cușeta de odihnă. În grajdurile cu zona de odihnă prea scurtă se poate renunța la limitatorul de piept.

 Disconfort in cuseta de odihna 2_b


Cel mai bun confort la odihnă


Cu o grosime de peste 6 cm, în 3 straturi, cu o suprafață antiderapantă și plăcută pentru animal, cu pantă pentru scurgerea lichidelor și cu șanfren la marginea din spate pentru ca vaca să nu se împiedice, salteaua Kraiburg Kew Plus oferă vacilor cel mai bun confort la odihnă.

Salteaua Kraiburg Kew Plus cu lungimea de 192 m ajută la poziționarea corectă a vacii în cușetă, la menținerea curățeniei și la atingerea timpului optim de odihnă a vacii, crescând astfel sănătatea și productivitatea acesteia.

 Disconfort in cuseta de odihna 3_b

 

un articol de

Simona EHMANN

mai multe pe această temă kraiburg-elastik.com

Vizualizat: 467 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?