Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Cunoscutul fermier dobrogean Gheorghe Albu a predat afacerea!

Publicat: 18 martie 2022 - 18:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cunoscutul fermier Gheorghe Albu, din Viişoara, Cobadin, judeţul Constanţa, s-a distribuit într-o nouă piesă în regie proprie, renunţând la prima şi ultima lui dragoste – agricultura! 

Contactându-l pentru a afla mai multe lucruri despre campania agricolă de primăvară, fostul secretar al Ministerului Agriculturii ne-a declarat: „Dragul meu, eu sunt bunic, afacerea s-a predat; băiatul e cel care se ocupă de agribusiness. Eu îmi joc rolul de bunic, am patru nepoţi, mi-i duc la şcoală, mi-i aduc de la şcoală, mă duc cu ei la cluburi”.  

 Gheorghe Albu_b

“Domeniu’ lu’ Conu’ Albu!”, preluat de fiul său, Ioan Albu, fost prefect al judeţului Constanţa, cuprinde o suprafaţă agricolă de peste 6.000 hectare de teren, (o parte proprietate, o parte preluat în arendă), plantaţie viticolă de 200 ha cu cramă modernă, silozuri cu o capacitate de depozitare de 20.000 de tone, luciu de apă de 200 ha, populat cu specii piscicole indigene, îndeosebi cu crap.  
De asemenea, sectorul de ovine deţine 5.000 capete, din rase dintre cele mai valoroase, inclusiv Merinos de Palas.

În urmă cu un deceniu, Gheorghe Albu, proprietarul grupului de firme Argonaut şi SC Nostalgic, a început plantarea a peste 1,2 milioane de salcâmi, realizând peste 200 de hectare de perdele forestiere în zona Cobadinului, Ciocârliei, Pietrenilor şi a Viişoarei pentru a proteja culturile agricole de secetă şi deşertificare.

 

 

Marian Muşat

Vizualizat: 1504 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?