Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum a „confiscat” ministrul Fuia un eveniment ştiinţific!

Publicat: 08 mai 2012 - 14:00
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Nu mai este nici un secret că în scumpa noastră ţară se fură orice şi oricum! Ce dacă se fură şi o manifestare ştiinţifică?

Click pe poza pentru galerie!

Dezbaterea de la Matca, cu tema „Cultura protejată  a legumelor, o alternativă reală pentru legumicultura României”, - sub egida Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) - a reunit o bună parte din floarea cercetării româneşti!

Iniţial, principalul organizator, consilierul ministrului pe probleme de zarzavaturi, Mircea Croitoru, el însuşi, liderul unei asociaţii de legume-fructe chiar din localitate, nu prevăzuse în program participarea ministrului Agriculturii Stelian Fuia.

Abia cu o zi-două înainte de eveniment, iată că s-a „plantat” şi şeful Agriculturii în solul fertil al iniţiativei locale. Odată cu înaltul oaspete, s-au „înfrăţit”, aşadar, şi preşedintele CJ Galaţi - care candidează pentru un nou mandat la şefia CJ, dar şi liderul PDL din Camera Deputaţilor, parlamentarul de zonă, Mircea Toader, şi acesta doritor de încă un mandat. Trebuie să mai spunem că Stelian Fuia este candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi?

Desigur, invitaţii de la Matca s-au dedat la promisiuni electorale, de pildă, realizarea infrastructurii de comunicaţie şi de depozitare a produselor agricole. Dar până acum de ce nu s-a făcut nimic! Chestiunea cu spaţiile de depozitare pentru legumele şi fructe de la Matca se toooot plimbă din patru în patru ani precum gunoiul de grajd în solar!

Cercetătorii vroiau să profite de prezenţa şefului Agriculturii, pentru că sunt atâtea problemele rămase în bătaia crivăţului, mai ales în cercetare! Însă ministrul Fuia a fost în sală exact 40 de minute, atât cât să spună asistenţei că s-a dat drumul la schema de minimis, că subvenţiile vin la timp, că nu vor mai fi impozitate utilajele agricole la nivelul mijloacelor de transport.

Deşi în programul dezbaterii nu era prevăzută vizita de lucru a ministrului, era prinsă, în schimb, vizitarea unor solarii timp de o oră. Spaţiile de producţie cu pricina, trei la număr, l-au primit, onorate, pe Stelian Fuia, împreună cu ziariştii care l-au însoţit! După care, înaltul oaspete a plecat repejor spre Capitală, împreună cu organizator cu tot!

Aşadar, mulţi dintre invitaţi care au rămas în sală, unii membri ai ASAS, profesori universitari, oameni de ştiinţă, cei care lucrează efectiv în institutele şi staţiunile de cercetare, şi-ar fi dorit să stea de vorbă cu ministrul, cu legumicultorii din Matca, să vadă cu ochiul specialistului spaţiile protejate... Dar nu s-a întâmplat aşa, pentru că vizitarea solariilor din program a fost confiscată de Şeful Agriculturii!

Vizualizat: 597 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Dlui ANONIM
|
05. 23, 2012. Wednesday 09:49

Aveţi dreptate, stimate cititor anonim, evenimentul din comuna Matca a fost organizat şi de ASAS. Deşi nu era prins în programul dezbaterii, dl ministru a onorat cu prezenţa preţ de câteva minute, vorbind despre cu totul altceva decât subiectul dezbaterii. Dl ministru a fost însoţit de jurnaliştii veniţi de la Bucureşti şi, împreună cu ei şi cu consilierul pe probleme de legumicultură care, întâmplător este din Matca, a plecat să viziteze solariile. În programul organizatorilor era prevăzută ceva mai târziu şi vizitarea spaţiilor protejate din Matca, dar acţiunea nu a mai avut loc… Consider că sunt nedrepte afirmaţiile Dvs potrivit cărora “nici un pic de adevăr în acest material” şi “deşi am fost în sală am înţeles greşit”. În ce mă priveşte, îmi prezint scuzele pentru eventualele neplăceri de ordin personal şi, dacă este cazul, profesional, create, DAR trebuie să înţelegeţi că nu mi-am făcut decât datoria de jurnalist, consemnând o realitate şi percepţia celor din sală. Mai mult, am înregistrate şi unele comentarii ale participanţilor la dezbatere.

Cu stima,

Redactia & autorul articolului

1.
GRESIT ITELES
|
05. 10, 2012. Thursday 08:05
Gresit a inteles dl.care a scris.Evenimantul de la Matca a fost organizat de ASAS,SI conf.programului si invitatiei,la care stiu ca a primit si d.Musat.Dl.Ministru nu a confiscat nici o manifestare.Dle.Musat,cum sa nu prevad in program participarea Ministrului,dupa cum observ ca scrieti?si plecarea mea cu tot cu ministru .Stiti bine ca eu am fost chemat la CE.la Bruseel.Eu regret ca nu am putut sa ramin pina la urma,dar trebuia sa fiu prezent la CE.Si despre vizitarea solariilor ca a fost confiscata de seful agriculturii,nu este adevarat.Deci nici vorba ,nici un pic de adevar in acest material.Pacat ca ati fost in sala si ati inteles total gresit.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?