Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Control total asupra exploataţiei

Publicat: 23 martie 2019 - 19:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Farmtrack este sistemul de gestionare a exploataţiei, montat pe aproximativ 1000 de unităţi în multe ferme din România, ce reprezintă o soluţie complexă de dispozitive şi software GPS, care în mâinile tale devine un instrument de control.

Fermierii reuşesc să gestioneze mult mai rapid toate procesele din ferma lor, dar îşi pot organiza mult mai uşor toate activităţile atât din punct de vedere al operatorilor, al utilajelor, cât şi al suprafeţelor agricole.

Farmtrack_b
Ce se poate urmări prin Farmtrack? Cu ajutorul sistemului Farmtrack, fermierii pot urmări activitatea operatorilor, calitatea operaţiunilor agricole, consumul de combustibil, suprafeţele lucrate şi toate terenurile care fac parte din fermă. Aceştia pot vedea în timp real ce se întâmplă în câmp şi pot lua măsuri acolo unde este cazul. Toate acestea printr-o platformă web, dar şi cu o aplicaţie mobilă prin care pot urmări chiar şi de pe telefonul mobil orice maşină sau utilaj.
Cu ajutorul Farmtrack fermierii pot urmări dacă operatorii au lucrat în solele lor, dacă au adecvat viteza operaţiunilor agricole prestate şi pot primi rapoarte automate la declanşarea anumitor evenimente (scăderea bruscă a combustibilului, depăşirea vitezei etc). Pentru a evita problemele de identificare a utilizatorilor, am implementat modulul de identificare automată prin RFID. Pe baza rapoartelor generate în sistemul Farmtrack poţi estima corect şi precis cât a lucrat un operator (timp şi suprafaţă exactă) şi cum au fost utilizate toate maşinile din ferma ta.

Traseu Farmtrack_b

Ce este nou la Farmtrack?
Anul acesta, Farmtrack a implementat monitorizarea video desfăşurată prin montarea unor camere în interiorul şi exteriorul cabinei, oferindu-ţi posibilitatea să vezi ce se întâmplă în maşină şi în câmp şi mai ales să controlezi calitatea operaţiunilor din teren.
De asemenea, prin montarea unui monitor în interiorul cabinei se pot elimina unghiurile moarte ale operatorului, care cu ajutorul camerei poate vedea mai mult decât până acum. Pentru detalii despre cum poţi adapta sistemul Farmtrack nevoilor tale, contactează reprezentanţii Vantage.

Text şi foto: Vantage

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/232 (ediţia 15-31 martie 2019)

Vizualizat: 592 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?