Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Control total asupra exploataţiei

Publicat: 23 martie 2019 - 19:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Farmtrack este sistemul de gestionare a exploataţiei, montat pe aproximativ 1000 de unităţi în multe ferme din România, ce reprezintă o soluţie complexă de dispozitive şi software GPS, care în mâinile tale devine un instrument de control.

Fermierii reuşesc să gestioneze mult mai rapid toate procesele din ferma lor, dar îşi pot organiza mult mai uşor toate activităţile atât din punct de vedere al operatorilor, al utilajelor, cât şi al suprafeţelor agricole.

Farmtrack_b
Ce se poate urmări prin Farmtrack? Cu ajutorul sistemului Farmtrack, fermierii pot urmări activitatea operatorilor, calitatea operaţiunilor agricole, consumul de combustibil, suprafeţele lucrate şi toate terenurile care fac parte din fermă. Aceştia pot vedea în timp real ce se întâmplă în câmp şi pot lua măsuri acolo unde este cazul. Toate acestea printr-o platformă web, dar şi cu o aplicaţie mobilă prin care pot urmări chiar şi de pe telefonul mobil orice maşină sau utilaj.
Cu ajutorul Farmtrack fermierii pot urmări dacă operatorii au lucrat în solele lor, dacă au adecvat viteza operaţiunilor agricole prestate şi pot primi rapoarte automate la declanşarea anumitor evenimente (scăderea bruscă a combustibilului, depăşirea vitezei etc). Pentru a evita problemele de identificare a utilizatorilor, am implementat modulul de identificare automată prin RFID. Pe baza rapoartelor generate în sistemul Farmtrack poţi estima corect şi precis cât a lucrat un operator (timp şi suprafaţă exactă) şi cum au fost utilizate toate maşinile din ferma ta.

Traseu Farmtrack_b

Ce este nou la Farmtrack?
Anul acesta, Farmtrack a implementat monitorizarea video desfăşurată prin montarea unor camere în interiorul şi exteriorul cabinei, oferindu-ţi posibilitatea să vezi ce se întâmplă în maşină şi în câmp şi mai ales să controlezi calitatea operaţiunilor din teren.
De asemenea, prin montarea unui monitor în interiorul cabinei se pot elimina unghiurile moarte ale operatorului, care cu ajutorul camerei poate vedea mai mult decât până acum. Pentru detalii despre cum poţi adapta sistemul Farmtrack nevoilor tale, contactează reprezentanţii Vantage.

Text şi foto: Vantage

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/232 (ediţia 15-31 martie 2019)

Vizualizat: 456 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?