Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Control total asupra exploataţiei

Publicat: 23 martie 2019 - 19:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Farmtrack este sistemul de gestionare a exploataţiei, montat pe aproximativ 1000 de unităţi în multe ferme din România, ce reprezintă o soluţie complexă de dispozitive şi software GPS, care în mâinile tale devine un instrument de control.

Fermierii reuşesc să gestioneze mult mai rapid toate procesele din ferma lor, dar îşi pot organiza mult mai uşor toate activităţile atât din punct de vedere al operatorilor, al utilajelor, cât şi al suprafeţelor agricole.

Farmtrack_b
Ce se poate urmări prin Farmtrack? Cu ajutorul sistemului Farmtrack, fermierii pot urmări activitatea operatorilor, calitatea operaţiunilor agricole, consumul de combustibil, suprafeţele lucrate şi toate terenurile care fac parte din fermă. Aceştia pot vedea în timp real ce se întâmplă în câmp şi pot lua măsuri acolo unde este cazul. Toate acestea printr-o platformă web, dar şi cu o aplicaţie mobilă prin care pot urmări chiar şi de pe telefonul mobil orice maşină sau utilaj.
Cu ajutorul Farmtrack fermierii pot urmări dacă operatorii au lucrat în solele lor, dacă au adecvat viteza operaţiunilor agricole prestate şi pot primi rapoarte automate la declanşarea anumitor evenimente (scăderea bruscă a combustibilului, depăşirea vitezei etc). Pentru a evita problemele de identificare a utilizatorilor, am implementat modulul de identificare automată prin RFID. Pe baza rapoartelor generate în sistemul Farmtrack poţi estima corect şi precis cât a lucrat un operator (timp şi suprafaţă exactă) şi cum au fost utilizate toate maşinile din ferma ta.

Traseu Farmtrack_b

Ce este nou la Farmtrack?
Anul acesta, Farmtrack a implementat monitorizarea video desfăşurată prin montarea unor camere în interiorul şi exteriorul cabinei, oferindu-ţi posibilitatea să vezi ce se întâmplă în maşină şi în câmp şi mai ales să controlezi calitatea operaţiunilor din teren.
De asemenea, prin montarea unui monitor în interiorul cabinei se pot elimina unghiurile moarte ale operatorului, care cu ajutorul camerei poate vedea mai mult decât până acum. Pentru detalii despre cum poţi adapta sistemul Farmtrack nevoilor tale, contactează reprezentanţii Vantage.

Text şi foto: Vantage

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/232 (ediţia 15-31 martie 2019)

Vizualizat: 473 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?