Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cine își bate joc de sănătatea noastră?

Publicat: 14 aprilie 2016 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

După cum arată și cât de ineficient funcționează, sistemul de siguranță alimentară a României pare coordonat de un grup criminal!

Click pe poza pentru galerie!

Dacă în Italia, Spania, Turcia sau undeva, aiurea, un fermier produce fructe sau legume improprii consumului uman, pline de pesticide în exces, acesta trebuie să dea bani pentru a distruge producția... Asta dacă nu vine “salvator” un comerciant isteț din România care ia gunoiul de la fermierul în cauză și îl vinde în țara noastră pe post de trufanda!

Dacă în Orientul Mijlociu sau la dracu-n praznic sunt descoperite containere cu carne veche de 10-20-30 sau 40 de ani, stomacul românilor așteaptă să savureze această carne ca pe un vin vechi… Și putem continua cu multe alte produse și situații din aceeași categorie a gunoaielor care sunt așezate, la modul criminal, pe masa românilor.

O consumatoare de astfel de “delicatese” mi-a spus zilele trecute că doar prețul contează atunci când vine vorba de procurarea alimentelor! Da, într-o societate capitalistă prețul contează foarte mult, dar și mai greu atârnă concurența loială și respectarea strictă a legilor.

După normele nescrise ale concurenței loiale, un fermier român sau un importator de bună credință poate să scrie pe produsul său mere sau castraveți. Păi atunci și cel care aduce gunoaie ar trebui să scrie pe etichetă: OTRAVĂ sau GUNOI. Dar cum asta nu se întâmplă, concurența neloială face casă bună cu acești atentatori la siguranța alimentară a românilor. Mai mult decât atât, fabricile din industria alimentară de la noi și fermierii români au falimentat pe capete, iar IMPACTUL ASUPRA SĂNĂTĂȚII ROMÂNILOR după toți acești ani de otrăvire este DEVASTATOR.

La nivel național, dar și al Uniunii Europene există legislație foarte bine pusă la punct pentru ca aceste produse să nu ajungă pe mesele noastre. România are un sistem de siguranță alimentară cu oameni plătiți să vegheze pentru ca nici un produs care este nociv pentru consum să nu ajungă în alimentația noastră. Acest sistem are la dispoziție și un instrument de verificare a calității produselor pe fiecare segment de producție și distribuție, numit TRASABILITATEA produselor agro-alimentare (de la furcă la furculiță), care poate urmări clar, de la fermierul din Italia până la consumatorul din România, mișcarea produsului dar și calitatea acestuia. Ori este mai mult ca sigur că acești oameni din sistemul de securitate alimentară nu își fac datoria și că, de multe ori, ca niște veritabili criminali, acționează premeditat și cu sânge rece la sănătatea românilor. Dacă aceste CRIME se produc din cauza incompetenței lor sau a corupției, numai organele abilitate ale statului se pot pronunța.

Noi, ca simpli consumatori trebuie să facem presiuni cât mai mari pentru a se limpezi de urgență aceste lucruri. În caz contrar, este extrem de dificil să protejăm sănătatea noastră și a copiilor noștri!

Vizualizat: 756 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare IPSO Agricultura, desfasurare de forte la Jucu
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?