Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Cardul FERMIER crește afacerile din agricultură

Publicat: 14 martie 2022 - 17:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agricover Credit IFN a lansat primul card de credit destinat exclusiv fermierilor români. Robert Rekkers, Director General al companiei, ne-a explicat care sunt beneficiile unui astfel de produs financiar și cum poate fi el accesat!

Cardul FERMIER crește afacerile din agricultură(1)_b


Reporter: Cum a apărut ideea lansării unui card de credit dedicat fermierilor și de ce era el necesar pe piață?

Robert Rekkers: Cardul FERMIER Agricover este primul card de credit Mastercard business dedicat exclusiv fermierilor români, prin care asigurăm accesul rapid, independent și sigur al fermierilor la o resursă financiară pusă la dispoziție de Agricover Credit.

Este în preocuparea noastră constantă de a oferi fermierilor produse și servicii adaptate nevoilor lor specifice. Digitalizarea în agricultură este un pas firesc pe care îl facem acum pentru partenerii noștri fermieri, cu un produs inovator pentru finanțarea capitalului de lucru și a nevoilor curente.

Astfel, acest produs, în premieră pentru domeniul agricol, s-a născut din interesul pe care îl manifestăm față de creșterea nivelului de performanță a afacerilor fermierilor prin susținerea proceselor de modernizare, digitalizare și acces rapid la informații și la resurse.

 

Reporter: Cum poate să aibă acces un fermier la un astfel de card și ce le oferă el potențialilor clienți?

Robert Rekkers: Fermierii din România pot avea acces la Cardul FERMIER foarte simplu: solicitând finanțare și devenind partener Agricover Credit. Avem deschise toate canalele de comunicare pentru a facilita accesul la acest nou produs tuturor fermierilor interesați. Se pot adresa direct echipelor de teren Agricover Credit sau pot lăsa un mesaj pe site-ul Agricover și pe canalele de social media.

Cardul FERMIER înglobează beneficiile unui card de credit business cu funcționalități și avantaje gândite special pentru susținerea afacerilor din agricultură. Una dintre cele mai importante facilități speciale pentru fermieri o reprezintă rambursarea flexibilă. Este singurul instrument digital din piață care oferă fermierilor acces simplu și rapid la bani, fără rate lunare, cu rambursare corelată cu perioada de recoltare.

În plus, fermierii beneficiază de dobândă 0% pentru achiziția de inputuri agricole din magazinul online Agricover. Cardul este ușor de utilizat pentru achiziții din magazine virtuale sau fizice și pentru retragere de numerar de la orice ATM, atât în România, cât și în străinătate. La toate acestea se adaugă beneficiile programelor Mastercard, unul dintre partenerii noștri în dezvoltarea acestui produs.

 Foto 2 poza_card_magazin_b


Reporter: Care sunt caracteristicile cardului de credit FERMIER Agricover?

Robert Rekkers: FERMIER este primul card dedicat tuturor profesioniștilor din agricultură ce permite plata la recoltă și asigură acces la resurse financiare 24/7.

Cardul permite utilizarea unei linii de credit pentru capital de lucru calibrată pe dimensiunea fiecărei exploatații, acordată pe o perioadă de maxim 3 ani, cu posibilitate de reînnoire a facilității. Creditul se rambursează anual, ciclul de tranzacționare fiind corelat cu perioada de recoltare a culturii preponderente, suma minimă de plată fiind 60% din soldul datorat.


Reporter: Ce are specific acest card FERMIER față de alte servicii similare din piață?

Am gândit și am creat acest produs din dorința de a fi cel mai bun partener de afaceri al fermierilor, aducând în permanență soluții inovatoare care să le susțină dezvoltarea în mod sustenabil.

Beneficiile pe care le oferă cardul FERMIER sunt incontestabile, iar felul în care este construit pentru a funcționa personalizat pe specificul tuturor categoriilor de producători agricoli reprezintă elemente de inovație și diferențiere față de orice alt instrument existent în piață.

Cardul FERMIER asigură limite de finanțare generoase care acoperă o mare parte din necesarul de trezorerie curentă, iar scadența este unică, anuală, corelată cu momentul de venituri maxime pe care le poate genera afacerea. Foarte important, de asemenea, cardul nu este însoțit de comisoane de acordare sau de gestiune anuală. Mai mult, pentru capitalul necesar achiziției de inputuri indispensabile fermierilor, dobânzile sunt foarte mici, mergând până la dobândă zero pentru achizițiile din magazinul online Agricover.

Toate acestea asigură un parteneriat de încredere între fermier și finanțator și vin să întărească angajamentul nostru de a susține performanța și competitivitatea fermierilor români.

 Foto 1 Robert Rekkers_b

Foto: Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN


Reporter: Cu ce provocări v-ați confruntat în realizarea acestui produs financiar și cum le-ați depășit? Cât de dificilă a fost implementarea plății „la recoltă” într-un sistem financiar-bancar gândit „la lună”?

Robert Rekkers: Toate beneficiile pe care cardul le oferă, menționate anterior, au venit din dorința de a oferi fermierilor un produs, într-adevar, unic! Acesta reflectă tot know how-ul acumulat în cei 14 ani de colaborare strânsă cu mii de fermieri români.

Au existat într-adevăr și provocări, atât din punct de vedere tehnic, legate în mod particular de implementarea scadenței anuale, dar și cu privire la noutatea unui parteneriat inovator Agricover - Mastercard - DiPocket - Nexi - SIA, un parteneriat diferit de cel existent în sistemul bancar în care finanțatorii au și statut de emitent de carduri. Expertiza partenerilor financiari internaționali aleși pentru acest proiect, împreună cu implicarea și expertiza noastră în finanțarea agriculturii au condus la acest rezultat remarcabil.

 

Reporter: Ce alte proiecte de creditare a mai pregătit Agricover Credit?

Robert Rekkers: Viitorul agriculturii înseamnă tehnologie digitală, inovație și informație specializată, puse în practică de fermieri ambițioși, pregătiți să devină motorul transformării pentru o agricultură sustenabilă și competitivă. Suntem aici, gata pregătiți să susținem în continuare dezvoltarea afacerilor fermierilor cu soluții de finanțare specializate.

Un alt exemplu de inovație marca Agricover Credit îl reprezintă lansarea la începutul acestui an a Creditului APIA, prin care asigurăm prefinanțarea subvențiilor agricole înainte de emiterea adeverințelor APIA. Fiecare soluție personalizată de finanțare pe care o oferim se aliniază obiectivului nostru de a face finanțarea accesibilă și simplă pentru fiecare fermier, contribuind astfel la creșterea afacerilor în agricultură.

 image002_b

un articol de

AGRICOVER

mai multe pe această temă www.agricover.ro

Vizualizat: 877 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?