Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BASF şi AGCO declară război buruienilor!

Publicat: 03 martie 2020 - 16:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Doi dintre marii jucători de pe scena agribusiness-ului mondial, compania BASF și grupul AGCO, au anunțat colaborarea într-un proiect ce vizează eliminarea buruienilor problemă din culturile agricole. 

AGCO-BASF_bRezistenţa la erbicide a devenit, se pare, o problemă de importanţă economică majoră în Statele Unite ale Americii, unde fermierii raportează anual pierderi de sute de milioane de dolari din cauza buruienilor, în special ştir şi talpa gâştei, dar şi alte ierburi care pot fi folosite ca nutreţ în hrana porcilor. Prin această colaborare, BASF şi AGCO şi-au propus să dezvolte noi soluţii de combatere şi control.

"Aceste buruieni au capacitatea de a crește rapid și de a produce cantități mari de semințe, intrând astfel în concurenţă cu plantele de cultură, ceea ce provoacă pierderi semnificative de randament. Colaborarea în cadrul industriei noastre este un factor important pentru ca operațiunea de eliminare a buruienilor să devină un succes", a spus Scott Kay, vicepreședinte al BASF Agricultural Solutions.

"La AGCO, ne concentrăm în mod activ pe provocările agronomice de vârf cu care se confruntă fermierii", a declarat, la rândul său, Darren Goebel, director în cadrul diviziei Global Agronomy and Farm Solutions. "În unele cazuri, aceasta înseamnă dezvoltarea de noi senzori, sisteme sau mașini, dar în altele înseamnă colaborarea cu partenerii din industrie, cum ar fi BASF, pentru a rezolva problemele împreună", a precizat acesta.

Vizualizat: 564 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?