Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BASF şi AGCO declară război buruienilor!

Publicat: 03 martie 2020 - 16:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Doi dintre marii jucători de pe scena agribusiness-ului mondial, compania BASF și grupul AGCO, au anunțat colaborarea într-un proiect ce vizează eliminarea buruienilor problemă din culturile agricole. 

AGCO-BASF_bRezistenţa la erbicide a devenit, se pare, o problemă de importanţă economică majoră în Statele Unite ale Americii, unde fermierii raportează anual pierderi de sute de milioane de dolari din cauza buruienilor, în special ştir şi talpa gâştei, dar şi alte ierburi care pot fi folosite ca nutreţ în hrana porcilor. Prin această colaborare, BASF şi AGCO şi-au propus să dezvolte noi soluţii de combatere şi control.

"Aceste buruieni au capacitatea de a crește rapid și de a produce cantități mari de semințe, intrând astfel în concurenţă cu plantele de cultură, ceea ce provoacă pierderi semnificative de randament. Colaborarea în cadrul industriei noastre este un factor important pentru ca operațiunea de eliminare a buruienilor să devină un succes", a spus Scott Kay, vicepreședinte al BASF Agricultural Solutions.

"La AGCO, ne concentrăm în mod activ pe provocările agronomice de vârf cu care se confruntă fermierii", a declarat, la rândul său, Darren Goebel, director în cadrul diviziei Global Agronomy and Farm Solutions. "În unele cazuri, aceasta înseamnă dezvoltarea de noi senzori, sisteme sau mașini, dar în altele înseamnă colaborarea cu partenerii din industrie, cum ar fi BASF, pentru a rezolva problemele împreună", a precizat acesta.

Vizualizat: 581 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?