Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AVANPREMIERĂ: Un business românesc integrat, născut din lupta împotriva apatiei

Publicat: 14 ianuarie 2017 - 10:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agromar Baloteşti este o afacere Românească. Cu R mare de tipar! M-am întâlnit prima dată cu reprezentaţii săi la Indagra, acolo unde au avut un stand impunător, atât prin mărime, cât mai ales prin impactul vizual şi abordarea de marketing.

Agromar Baloteşti este un busines integrat, pornit din dorinţa de a demonstra că se poate face ceva şi în ţara asta. Şi că nu e dracul atât de negru! Deşi atunci când Florin Marian Coltuneac, administratorul Agromar Baloteşti, s-a lansat în această interprindere, au mai fost şi alţii care au încercat. „O duzină chiar”, îşi aminteşte fostul ofiţer. Niciunul nu a ajuns prea departe...

Florin-Marian-Coltuneac_bClick pe poza pentru galerie!

Ce-i drept, şi el a avut trei ani consecutivi de încercări, pierderi şi numeroase lecţii de învăţat. Ani în care a umplut caiete şi registre întregi cu tot felul de mici detalii importante. Poate că norocul său a fost, spune Florin Marian Coltuneac din modestie, că avea un venit constant bun, altfel cine ştie. Dar şi faptul că a putut să muncească mult şi să facă din noapte, zi. Oricum nu ar fi acceptat eşecul pentru că şi-ar fi pierdut definitiv atât încrederea în el, cât şi în visul de a realiza ceva în ţara sa.

Agromar-Balotesti_bClick pe poza pentru galerie!

Totul a început acum 9 ani într-un garaj, pentru ca azi să conducă 80 de angajaţi, propria sa fabrică de nutreţuri combinate, 17 magazine, un siloz de 10.000 t, ferme de păsări şi cu un proiect în lucru pentru reabilitarea unei ferme de porci cu maternitate proprie, cu o capacitate de 30.000 de capete. Şi când te gândeşti că prima şarjă de pui (pe atunci era un număr impresionant pentru cei din jurul său), crescuţi pentru colegi şi vecini, a fost de 500 de bucăţi. Iar amestecul furajer se făcea cu o betonieră şi o lopată într-un garaj. Locul de unde a început să crească un business Românesc 100%.

Pe larg despre Florin Marian Coltuneac şi Agromar Baloteşti în numărul viitor al revistei Ferma.

 

Vizualizat: 3773 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?