Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

agroSTORY un podcast sincer by Revista Ferma

Publicat: 30 ianuarie 2023 - 12:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La #agroSTORY vorbim despre AGRICULTURĂ şi OAMENII ei. Deschis, onest, fără formalităţi. Pentru că dincolo de cifre şi de un cotidian plin de provocări stă OMUL. Cel care decide, renunţă, care se bucură şi plânge, care are o familie. Care este ca şi noi!

Podcastul Ferma este un serial de interviuri mai altfel... despre agricultură, despre viaţă, copilărie, iubire, decizii care schimbă destine. Dar şi despre profesionalism şi modul în care fermierii de toate vârstele reuşesc să performeze în câmp, chiar şi în condiţiile limitative şi dificile economic din ultimii ani.
Vorbim la agroSTORY şi despre subiecte care ne privesc pe noi toţi, cum ar fi lacunele educaţiei agricole, cercetarea, formarea viitoarei generaţii de fermieri şi specialişti, ce trebuie să facem şi cum putem face să ne fie tuturor mai bine mâine decât astăzi.
Gazda podcastului este Nicoleta Dragomir şi împreună cu echipa Ferma vă invităm să descoperiţi oamenii din agricultură şi poveştile lor de viaţă. Doar la #agroSTORY, pe canalul de youtube revista Ferma.

MOŞTENIREA E PE MÂINI BUNE! 

Cosmin Iancu_b
Premiera podcastului a avut loc în seara zilei de 22 decembrie 2022, cu tânărul fermier Cosmin Iancu, despre care cifrele spun că lucrează 1.100 de hectare şi este la a 3-a generaţie de agricultori din familia sa. Împreună am spart gheaţa şi câteva bariere, mentalităţi, metehne...
Ce nu spun cifrele, dar ne povesteşte Cosmin… click AICI şi aflaţi povestea doar la agroSTORY!

IONUŢ A FOST UN ELEV PREMIANT 

Ion Olteanu Constantin 2_b
Iar astăzi Ion Olteanu Constantin e un agricultor premiat! Pasiunea pentru peisagistică a lui Ionuţ - aşa cum îi spune mama - s-a născut în copilărie, în grădina cu flori a bunicii iar dragostea pentru pământ şi roadele lui a dobândit-o aproape odată cu primii paşi în viaţă. La 15 ani îşi câştiga singur banii de buzunar din… agricultură! Astăzi lucrează peste 13 mii ha cultură mare și peste 100 de ha de pepinieră horticolă!
Vrei să afli toată povestea? Click AICI şi urmăreşte podcastul integral!

O VIAŢĂ PETRECUTĂ ÎN CÂMP!

georgeta Dicu 2_b
Nouă luni pe an stă cu mâinile în pământ, îmbrăcată în salopetă şi încălţată cu bocanci. Stă de vorbă cu plantele care îi raspund de fiecare dată şi nu o lasă la vremuri dificile. Munca de cercetare e grea, dar frumoasă! Este Georgeta Dicu şi ne spune la #agroSRTORY povestea unei femei puternice, pe care agricultura o urmăreşte de-o viaţă… în cel mai frumos mod!
Click AICI şi vezi povestea care a început pe cand invitata noastră avea doar 10 ani!

CUM ERA COPILUL DIMITRIE?

Dimitrie Musca 2_b
Astăzi Director general al Combinatul Agroindustrial Curtici. În copilărie, fiu de ţărani harnici şi iubitori de glie. Aşa a prins şi Dimitrie Muscă dragostea pentru pământ şi agricultură, pe când „erbicidarea” se făcea manual, cu omul şi, mai târziu, ca şef de CAP, când convingea vechiul regim că evoluţia în agricultură trebuie să se regăsească şi în câmp!
Dimitrie Muscă a acceptat provocarea şi a venit la #agroSTORY. Click AICI şi află povestea omului care se declară mândru că produce hrană pentru semeni!

Vizualizat: 1039 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.

Este Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene şi Resurse Vegetale Buzău și ne împărtășește la #agroSTORY bucuria, dar și greutățile inerente ale pașilor făcuți în viață pentru a se împlini profesional și spiritual. Totul în jurul plantelor!

Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 17 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Costel Vînătoru la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, PLANTE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11 Elena Mateescu ține pasul cu vremea! Ce vești aduce pentru fermierii români? | podcast agroSTORY #10 Mădălina și Raul, tinerii care au adus dronele agricole din viitor, în prezent! | agroSTORY #9
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?