Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AERES - Universitatea olandeză unde 50% din PROGRAM este DEDICAT muncii ÎN FERME!

Publicat: 16 august 2017 - 11:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DE LA STUDENT, LA SPECIALIST! Programul vizitei de studii organizată în iunie de Holland Dairy House, având tema „Tânăr Fermier în sectorul Zootehnic” a cuprins şi o vizită la una din locaţiile Grupului Aeres, Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Dronten. Aeres UAS - University of Applied Sciences are trei locaţii în Olanda: la Almere, Dronten şi Wageningen.

Gazde la UAS ne-au fost profesorul Martin G. Duijkers şi studenta Roxana Huja, venită la studii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Cluj şi care anul acesta a terminat cursurile în domeniul controlului calităţii produselor alimentare. Şi profesorul Martin G. Duijkers cunoaşte situaţia din ţara noastră şi are o strânsă legătură cu România, soţia acestuia fiind româncă.(…)
În Olanda există un sistem binar de educaţie. Universităţile clasice, aşa cum sunt ele structurate şi la noi şi Universităţile de Ştiinţe Aplicate (UAS). Spre deosebire de universităţile clasice, cele de ştiinţe aplicate sunt concentrate în a oferi studenţilor cunoştinţe practice şi o dezvoltare profesională care are o foarte strânsă legătură cu producţia. Pentru aceasta, între 30 şi 50 la sută din durata timpului petrecut în universitate este alocat practicii, muncii efective, de obicei în fermele universităţii.
De altfel şi cursurile sunt dezvoltate în strânsă cooperare cu „world of work” - „câmpul muncii”, cum îi spunem noi. Elaborarea cursurilor are ca punct de pornire profilul clar al viitorului job (fişa postului) şi se face în strânsă colaborare cu companiile unde vor lucra studenţii în viitor, după finalizarea studiilor. (…)

UAS Dronten are programe de studii în domeniul industriei alimentare, producţiei animale (vaci de lapte, porci, păsări, cai), cultură mare, horticultură şi agrobusiness.
Sub supravegherea profesorilor supervizori, studenţii sunt implicaţi şi în proiecte de cercetare, în fermele proprii UAS. Dovadă a bunei pregătiri stă faptul că, la absolvire, peste 95 la sută din absolvenţi îşi găsesc un post corespunzător pregătirii primite în timpul universităţii.

colaj-ferme-olanda_b

Ferma didactică, un parteneriat între universitate, studenţi şi furnizorii de inputuri
Prezentarea în cifre a UAS a fost făcută de prof. Martin G. Duijkers iar imaginea despre UAS ne-a fost întregită odată cu vizitarea fermei universităţii, unde ni s-au alăturat drept ghizi şi doi studenţi olandezi.
Ferma UAS se află la numai câţiva kilometri de oraş şi cuprinde ferma vegetală, ferma de porci, ferma de păsări, ferme de vaci de lapte cu diferite sisteme de întreţinere, adăposturi pentru cai şi manej, depozite, parc de maşini şi utilaje agricole etc. Ferma are teren agricol propriu. Tot în fermă sunt şi spaţii de cazare pentru studenţii care desfăşoară aici practica. (…)

Detalii despre sistemul universitar olandez, dar şi despre proiectele aflate în curs de desfăşurare, citiţi în revista Ferma, ediţia 1-15 august 2017!

Vizualizat: 1203 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?