Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Zmeurul remontant Pink Rosalita

Publicat: 14 aprilie 2022 - 12:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Principalele atuuri ale acestui soi timpuriu de zmeur, dezvoltat de către Planasa, sunt ușurința recoltării, fructul compact, cu gust și aromă deosebite, precum și conservarea lui foarte bună după recoltare.

zmeurul remontant Pink Rosalita_b
Pink Rosalita (Plapink 0740) este un soi de zmeur remontant, capabil să producă fructe atât pe drajonul de un an, cât și în toamnă pe drajonul din anul respectiv. Zmeurul acesta oferă o producție foarte timpurie în comparație cu alte soiuri existente pe piață.

 

2 tipuri de material săditor


1. Plantele la alveole, livrate în stare proaspătă, dacă sunt plantate în primăvară (mijlocul lunii aprilie), vor rodi în toamnă. Pe aceiași drajoni este posibil să se obțină o recoltă timpurie în vara anului următor. Drajonii noi, dezvoltați din primăvara următoare plantării, vor asigura o producție mare începând din luna august până la primele înghețuri din toamnă. 

2. Plante la ghiveci de 1,8 l, livrate la o înălțime a drajonului de peste 1,5 m. În funcție de comandă, se pot pune 1, 2 sau 3 drajoni într-un ghiveci. Fiind plante refrigerate, se recomandă plantarea lor în luna martie. 

 

De ce merită să cultivați Pink Rosalita!


Materialul săditor vine pregătit pentru producție, cu următoarele avantaje pentru cultivator:

  • Programarea primei producții: recoltă normală la 70-80 de zile, pe drajonii cumpărați.
  • Amortizarea rapidă a investiției de la prima recoltă.
  • În cazul producției în spațiu protejat, optimizarea folosirii solarului chiar din primul an.

 Indiferent de varianta aleasă, Pink Rosalita se comportă foarte bine atât la ghiveci în substrat, cât și în sol, în câmp sau solarii.

 Pink Rosalita începe să producă înaintea altor soiuri și are randament ridicat (conform testelor obținute în parcelele de testare Planasa și în diferite plantații din România, Polonia sau Olanda). 

 Planta este de dimensiuni mari, ramifică foarte puternic și este perfect adaptată la densități mari de cultivare. Dezvoltarea vegetativă formează o tufă deschisă, cu fructificare pe vârfurile ramificațiilor, ceea ce face ușoară recoltarea fructelor.

 

Alte avantaje


Timpurietatea, randamentul culturii și ușurința recoltării fac din Pink Rosalita o varietate foarte profitabilă pentru cultivatorii români. La toate acestea trebuie să adăugăm rezistența fructului după recoltare și, un alt aspect important al Pink Rosalita, rezistența sporită la bolile solului.

Fructele soiului Pink Rosalita sunt mari, lucioase, de culoare roșu deschis (nu se închid la culoare nici după recoltare), omogene, cu un Brix (zaharuri) ridicat pe tot parcursul recoltării.

 

COMENZI ȘI INFORMAȚII


Soiul Pink Rosalita a fost creat și dezvoltat de compartimentul R&D al firmei Planasa în cadrul Programului de Dezvoltare și Cercetare pentru zona cu climat temperat-continental. 

Comenzi și informații: Vasile Fonoage, tel. 0771144766, e-mail: planasa@planasa.com.

Vizualizat: 706 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?