Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ZIUA PEPENILOR în Grojdibodu

Publicat: 19 iunie 2018 - 17:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Daymsa şi familia Cioară organizează mâine, 20 iunie, Ziua Pepenilor în localitatea Grojdibodu din judeţul Olt, undeva între Corabia şi Dăbuleni, într-o zonă în care pepenii au gust oltenesc!

Pepenii cultivaţi de familia Cioară au beneficiat de aportul produselor Daymsa încă din 2015. Fermierul Aurelian Cioară afirmă că sporul de producţie a fost impresionant. De la o medie de 50 t / ha la o medie de peste 80 t/ ha. În plus, pepenii au câştigat şi în procentul de zahăr dar şi în aspectul commercial.

Echipa Daymsa_b

Raiza Mix (5 l/ha) este un biostimulator pentru înrădăcinare care face o treabă excelentă. Dar cel mai mult foloseşte Naturamin - WSP, care intensifică activitatea fiziologică globală, plantele fiind capabile să depăşească stresul de orice fel(frig, îngheţ, căldură excesivă, fito-toxicitate etc). Specialiştii Daymsa susţin că este singurul produs de pe piaţă cu 80% aminoacizi liberi, având 17 aminoacizi din cei 22 existenţi. Naturfruit Color este un biostimulator pe bază de potasiu care ajută la asimilare de zaharuri în fruct oferind concomitant uniformitate şi o culoare intensă fructului.

Plenifor a ajutat la înflorirea şi legarea florilor de pepene dar mai poate fi folosit şi la tomate, vinete, ardei şi chiar şi la floarea-soarelui! Pentru creşterea şi păstrarea fructelor s-a folosit Folitex, un îngrăşământ lichid pe bază de azot, potasiu, calciu, magneziu şi bor, produs care are şi un puternic efect cicatrizant în cazul în care fructele au fost lovite de grindină şi chiar în cazul microleziunilor provocate de substanţele agrochimice. Toate aceste produse se aplică şi sunt mai bine absorbite de plantă dacă se foloseşte adjuvantul Re Tenol.

Dar cel mai bine e să veniţi şi să vedeţi mâine, la faţa locului, cum se prezintă cultura de pepeni a familiei Cioară din Grojdibodu atent tratate cu produsele firmei spaniole Daymsa!

joachim gonzales_b

Vizualizat: 1202 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?