Daymsa şi familia Cioară organizează mâine, 20 iunie, Ziua Pepenilor în localitatea Grojdibodu din judeţul Olt, undeva între Corabia şi Dăbuleni, într-o zonă în care pepenii au gust oltenesc!
Pepenii cultivaţi de familia Cioară au beneficiat de aportul produselor Daymsa încă din 2015. Fermierul Aurelian Cioară afirmă că sporul de producţie a fost impresionant. De la o medie de 50 t / ha la o medie de peste 80 t/ ha. În plus, pepenii au câştigat şi în procentul de zahăr dar şi în aspectul commercial.
Raiza Mix (5 l/ha) este un biostimulator pentru înrădăcinare care face o treabă excelentă. Dar cel mai mult foloseşte Naturamin - WSP, care intensifică activitatea fiziologică globală, plantele fiind capabile să depăşească stresul de orice fel(frig, îngheţ, căldură excesivă, fito-toxicitate etc). Specialiştii Daymsa susţin că este singurul produs de pe piaţă cu 80% aminoacizi liberi, având 17 aminoacizi din cei 22 existenţi. Naturfruit Color este un biostimulator pe bază de potasiu care ajută la asimilare de zaharuri în fruct oferind concomitant uniformitate şi o culoare intensă fructului.
Plenifor a ajutat la înflorirea şi legarea florilor de pepene dar mai poate fi folosit şi la tomate, vinete, ardei şi chiar şi la floarea-soarelui! Pentru creşterea şi păstrarea fructelor s-a folosit Folitex, un îngrăşământ lichid pe bază de azot, potasiu, calciu, magneziu şi bor, produs care are şi un puternic efect cicatrizant în cazul în care fructele au fost lovite de grindină şi chiar în cazul microleziunilor provocate de substanţele agrochimice. Toate aceste produse se aplică şi sunt mai bine absorbite de plantă dacă se foloseşte adjuvantul Re Tenol.
Dar cel mai bine e să veniţi şi să vedeţi mâine, la faţa locului, cum se prezintă cultura de pepeni a familiei Cioară din Grojdibodu atent tratate cu produsele firmei spaniole Daymsa!