Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ZIUA PEPENILOR în Grojdibodu

Publicat: 19 iunie 2018 - 17:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Daymsa şi familia Cioară organizează mâine, 20 iunie, Ziua Pepenilor în localitatea Grojdibodu din judeţul Olt, undeva între Corabia şi Dăbuleni, într-o zonă în care pepenii au gust oltenesc!

Pepenii cultivaţi de familia Cioară au beneficiat de aportul produselor Daymsa încă din 2015. Fermierul Aurelian Cioară afirmă că sporul de producţie a fost impresionant. De la o medie de 50 t / ha la o medie de peste 80 t/ ha. În plus, pepenii au câştigat şi în procentul de zahăr dar şi în aspectul commercial.

Echipa Daymsa_b

Raiza Mix (5 l/ha) este un biostimulator pentru înrădăcinare care face o treabă excelentă. Dar cel mai mult foloseşte Naturamin - WSP, care intensifică activitatea fiziologică globală, plantele fiind capabile să depăşească stresul de orice fel(frig, îngheţ, căldură excesivă, fito-toxicitate etc). Specialiştii Daymsa susţin că este singurul produs de pe piaţă cu 80% aminoacizi liberi, având 17 aminoacizi din cei 22 existenţi. Naturfruit Color este un biostimulator pe bază de potasiu care ajută la asimilare de zaharuri în fruct oferind concomitant uniformitate şi o culoare intensă fructului.

Plenifor a ajutat la înflorirea şi legarea florilor de pepene dar mai poate fi folosit şi la tomate, vinete, ardei şi chiar şi la floarea-soarelui! Pentru creşterea şi păstrarea fructelor s-a folosit Folitex, un îngrăşământ lichid pe bază de azot, potasiu, calciu, magneziu şi bor, produs care are şi un puternic efect cicatrizant în cazul în care fructele au fost lovite de grindină şi chiar în cazul microleziunilor provocate de substanţele agrochimice. Toate aceste produse se aplică şi sunt mai bine absorbite de plantă dacă se foloseşte adjuvantul Re Tenol.

Dar cel mai bine e să veniţi şi să vedeţi mâine, la faţa locului, cum se prezintă cultura de pepeni a familiei Cioară din Grojdibodu atent tratate cu produsele firmei spaniole Daymsa!

joachim gonzales_b

Vizualizat: 1056 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?