Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ZAHĂRUL în 2016: PIERDERI mari, PRODUCĂTORII aşteaptă DESPĂGUBIRI

Publicat: 22 februarie 2017 - 17:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PIERDERI MARI PENTRU PRODUCĂTORII DE SFECLĂ DE ZAHĂR. Pe de o parte, din cauza secetei excesive de la mijlocul perioadei de vegetaţie (iulie - august), în mai mult de o treime din ţară (în special în Moldova) şi, pe de altă parte, din cauza ploilor abundente înregistrate în perioada de recoltare (septembrie - octombrie) şi a gerurilor şi a zăpezilor din luna decembrie, campania recoltarea sfeclei de zahăr a fost una dintre cele mai dificile din ultimii ani.

Este pentru prima dată în ultimul deceniu când rămân nerecoltate mai mult de 1000 ha de sfeclă de zahăr din cele peste 23.635 ha declarate înainte de recoltare. Cea mai dificilă campanie de recoltare s-a întregistart în vestul ţării, fabrica din Oradea nereuşind să recolteze aproape 700 ha. Există fermieri care au rămas în pagubă cu suprafeţe semnificative (chiar peste o sută de hectare!). La un cost de peste 1500 euro/ha, ne putem imagina cam care este pierderea suferită de aceştia.

Aşa cum speră şi preşedintele Federaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România (FCSZR), Ioan Gherman, Guvernul va trebui să aloce despăgubiri, acceptând forţa majoră (ploi abundente urmate de ninsori şi de geruri puternice), acestor fermieri care n-au reuşit să-şi valorifice producţia.

Recoltare sfecla de zahar_bClick pe poza pentru galerie!

Pe larg despre situaţia producţiei de sfeclă de zahăr, citiţi în revista Ferma ediţia 15-28 februarie 2017!

Vizualizat: 1485 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?