Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Visul unui tânăr fermier...

Publicat: 11 ianuarie 2021 - 10:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Andrei Cocoloş are 26 de ani şi s-a reîntors acasă, în Cilieni, pentru a continua şi extinde activitatea legumicolă a familiei, după ce a absolvit Facultatea la Bucureşti.

un articol de
NICOLETA DRAGOMIR

Însă visul lui de tânăr fermier în România s-a lovit aproape instantaneu de opacitatea autorităţilor, de o piaţă de desfacere în care domină interesele unora şi importurile altora, de promisiunile încă neonorate de sprijinire a tinerilor ca el, care doresc să rămână în ţara asta şi să producă hrană cât mai eficient, la preţuri decente.

andrei cocolos_b

„Ştiu mulţi tineri, chiar de la mine din comună, care au revenit de la Bucureşti şi vor să producă legume. Nu înţeleg cum încurajează statul şi UE viitoarea generaţie de fermieri, din moment ce ne zbatem pe o piaţă care de-abia ne asigură supravieţuirea. Dacă aş fi fost ministru al agriculturii, aş fi făcut un plan de producţie, pentru a aduce la consum ceea ce este nevoie, unde şi când. Asta pentru că în România se produce mult şi de calitate, dar când vine vorba de vânzare suntem aproape blocaţi”, spune Andrei.

Despre provocările şi năzuinţele tânărului fermier Andrei Cocoloş, citiţi pe larg în ediţia 1-31 ianuarie 2021 a Revistei FERMA.

Vizualizat: 1397 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?