Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vissers, partenerul fermierilor

Publicat: 07 august 2012 - 16:00
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Începând activitatea în anul 1961 în zona localităţii America din sudul Olandei, firma Vissers BV a cunoscut de-a lungul anilor o dezvoltare liniară, atât a compartimentului de producţie, cât şi a celui de cercetare, fiind în prezent unul dintre cei mai importanţi producători de material săditor de căpşun şi arbuşti fructiferi din Europa

Click pe poza pentru galerie!

Beneficiind de un sol adecvat, dar şi de un personal foarte bine pregătit, oferta de produse a Vissers s-a remarcat în timp prin calitatea deosebită a stolonilor de căpşuni, a butaşilor de zmeură sau a tulpinilor de sparanghel puse la dispoziţia fermierilor. Cele trei sectoare de producţie de material săditor ale companiei s-au dezvoltat în timp datorită cererii mereu în creştere pe piaţa europeană.

Preocupaţi permanent să creeze noi soiuri de căpşuni, cei de la Vissers nu au neglijat niciodată soiurile consacrate, încercând ca prin paleta largă de varietăţi să satisfacă cerinţele tuturor fermierilor.

Asigurându-şi drepturile de reproducţie, firma pune la dispoziţie atât stoloni de căpşuni cu o singură fructificare pe an, cât şi soiuri care rodesc din primăvară până toamna târziu, destinaţi plantării fie în solarii, fie în câmp.

 

Elsanta - vedeta de necontestat a ultimului deceniu

Fiind foarte adaptabil, soiul de căpşun Elsanta se cultivă în mai toată Europa atât în cultură protejată, cât şi în câmp. Cu un potenţial de producţie de peste 20 tone la hectar, cu fructe perfecte ca formă şi cu aromă deosebită, şi mai ales pentru capacitatea de a se păstra câteva zile fără a necesita condiţii speciale, această varietate s-a impus şi în România.

Elsanta este un soi semitimpuriu - în funcţie de zonă, pentru care recoltarea debutează în a doua jumătate a lunii mai. Desigur că începutul recoltării este influenţat de mai mulţi factori, campania putându-se declanşa şi mai devreme, în cazul sistemului de cultură cu folie de mulci utilizat în zone precum sudul României sau regiunea Halmeu.

Pentru a obţine o producţie mare trebuie să acordăm o atenţie deosebită atât materialului săditor, cât şi schemei de fertilizare şi de tratament. Elsanta este o plantă sensibilă la făinare (Sphaerotheca aphani), fiind necesare măsuri preventive şi de ţinere sub control a factorilor declanşatori ai bolii.


Gamă variată de stoloni

Fiind o companie mare dotată cu o bază materială de păstrare foarte bine pusă la punct, Vissers pune la dispoziţia fermierilor, din primăvară până în toamnă, material săditor de diferite calibre A sau A+, refrigeraţi sau proaspeţi.

Sortimentaţia stolonilor este foarte bogată, începând cu soiuri timpurii precum Albă, Lambada, Darselect şi terminând cu cele târzii, cum este Malvina.

Vasile FONOAGE
Reprezentatul firmei Vissers în România
Tel. 0722373105 sau 0758488556
E-mail: fonoage-emil@hotmail.com

Vizualizat: 1021 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Stoloni de capsuni
|
03. 19, 2016. Saturday 22:26
Elasanta este un soi bun de capsuni dar are anumite probleme cu bolile de radacina. Chiar si cei de la Pepinierele Hida care l-au introdus in Romania mi-au spus ca este timpul sa fie schimbat cu alte soiuri mai rezistente cum sunt Pegasus sau Elegance.
1.
oferte stoloni
|
10. 19, 2012. Friday 08:22
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!