Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vissers inovează continuu

Publicat: 14 ianuarie 2016 - 10:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

În acest an, investiția în căpșun sau zmeur și-a dovedit încă o dată rentabilitatea iar materialul săditor marca Vissers a fost din nou cheia succesului acestor activități agricole. Prețurile mici, supraproducția sau saturarea unor piețe sunt subiecte de discuție doar pentru aceia dintre noi care au avut o producție mare și de calitate. 

Click pe poza pentru galerie!

Aș sublinia faptul că pe lângă priceperea fermierului, un rol important în obținerea acestor producții l-a avut calitatea stolonilor de căpșun sau a drajonilor de zmeur marca Vissers. Materialul biologic oferit de Vissers, prin potențialul lui genetic, a asigurat producții bune și fructe mari, ceea ce a permis o desfacere sigură la un preț mai mare decât media pieței din acest an.

 

Noi soiuri pentru o ofertă diversificată

Făcând o retrospectivă pentru 2015, dincolo de cifre, aș spune că cel mai important lucru este consecvența cultivatorilor în a achiziționa, an de an, material săditor Vissers. Păstrând sortimentul de soiuri sau diversificându-l, comenzile repetate înseamnă pentru noi recunoașterea calității produselor și a profesionalismului Vissers. De altfel, această recunoaștere extinsă și la nivel european a constituit un imbold pentru cercetătorii de la Vissers de a crea noi soiuri de căpșun, atât cu o singură fructificare, cât și cu fructificare continuă.

Noile soiuri, care deocamdată sunt doar numere în așteptarea unor nume, sunt testate în diverse locații. Soiurile testate în România și-au dovedit din plin calitățile specificate de către creatorii lor în condițiile specifice țării noastre. Fiecare nouă varietate de căpșun aduce un plus de calitate plantelor, conform proprietăților specifice categoriei soiului. Un exemplu concludent este P061103V, care de acum are și denumirea de Harmony. Urmărind în plantația din România evoluția acestei plante, pot spune că acest nume nu este întâmplător și este în deplină concordanță cu dezvoltarea soiului în cultură. Relația armonioasă dintre creșterea plantei și cea a fructelor face posibilă obținerea unor fructe mari și de calitate, în tufe bogate și sănătoase.

Comparativ cu soiurile cu fructificare continuă existente pe piață, Harmony are două mari avantaje: fructele de culoare roșie sunt asemănătoare cu cele din plin sezon de primăvară și au o aromă deosebită.

 

Genetică promovată sub un nou slogan 

Această nouă orientare spre inovație, spre crearea unor noi soiuri, cât mai competitive, este reflectată și în noul logo al firmei. Mesajul „Vissers Plant Innovators” înseamnă mai mult decât un slogan și reflectă în realitate eforturile continue ale activității de cercetare și paleta largă de sortimente, cultivate în Pepinierele proprii, din care un număr impresionat sunt mărci obținute de către specialiștii firmei Vissers, creații genetice care și-au dovedit de-a lungul timpului performanțele.

Fiind la sfârșitul acestui an, mulțumesc tuturor fermierilor care au avut încredere în produsele noastre iar celor care citesc aceste rânduri le urez Sărbători Fericite și Un An Nou plin de realizări! 

 

 

Vasile FONOAGE 

Reprezentant Vissers BV Olanda

Tel. 0722373105

E-mail: fonoage-emil@hotmail.com

 

 

CATEVA PROPRIETATI ALE NOILOR VARIETATI DE CAPSUN:

• fructe mari, conice, de culoare roșie, lucioase și ușor de cules, iar pe o scară de la 1 la 5 aroma, durata de păstrare și calitatea fructelor sunt notate cu 4, deci aproape de maxim.

• Pe aceeași scară, cantitatea producției este notată cu cifra 5, adică maxim. Sunt convins că cei care au deja cultură de căpșuni știu ce înseamnă această notă transpusă în cifre.

• Un avantaj distinct al noului sortiment de căpșun, observat până în acest moment, este acela că plantele nu sunt sensibile la făinare, la mana căpșunului sau la putregaiul cenușiu al fructelor.

Vizualizat: 791 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Capsuni pentru Romania
|
03. 19, 2016. Saturday 23:08
Da, nu contest soiurile noi. Totusi cand ele nu sunt verificate in Romania 2-3 ani poti sa dai gres. Mai exista cineva care vinde multe soiuri la pret foarte mare si nu au mers. Am fost la Pepinierele Hida, ei au campuri de cercetare si iti arata fiecare soi cum merge. Altfel este riscant. Mult succes la cultivatori
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!