Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Valbon. „Vânătorul” de mană

Publicat: 02 iunie 2020 - 08:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Am vorbit despre prevenția manei la cultura de cartof și v-am prezentat două fungicide foarte eficiente, de care beneficiarii Kwizda Agro Romania sunt foarte mulțumiți, și anume Presidium și Fubol Gold. 

Kiwzda_Valbon_b

Azi vorbim despre Valbon, un fungicid de nouă generație, cu efect sistemic local, translaminar și antisporulant, ce ajută și prevenția, dar este eficient și atunci când mana a apărut în cultură.

Țintește mana din timp

Produsul Valbon conține două substanțe active - bentiavalicarb-izopropil și mancozeb, cu funcții diferite, ceea ce explică beneficiile complexe ale acestui produs.

Bentiavalicarb este o substanță activă nouă, ce intră repede în plante și este distribuită local cu fluxul sucului ascendent. În plus, are acțiune translaminară, ceea ce înseamnă că penetrează frunza de la suprafața superioară până la suprafața inferioară, având distribuție de la o celulă la alta și de la vârful frunzei către bază. De aceea, bentiavalicarb împiedică germinarea sporilor, distruge tubul germinativ și organul de aderare, combate miceliile fungilor care deja au penetrat și împiedică creșterea sporilor, intervenind în biosinteza fosfolipidelor, proces din cadrul formării membranei celulare.

Mancozeb este o substanță activă cu un efect preventiv puternic, ce acționează prin contact, cu formarea unui strat fungicid la suprafața frunzei.

Remarcăm faptul că această combinație de substanțe active reprezintă o tactică eficientă pentru managementul rezistenței.

Aplicare avantajoasă

Valbon este rezistent la ploaie după o oră de la aplicare, putând fi folosit foarte bine și în condiții meteorologice schimbătoare.

Produsul se aplică înainte sau cât mai aproape de începutul infestării. Intervalul dintre tratamente este variabil, în funcție de condițiile climatice.

Pentru o mai bună aderență la suprafața foliară și pentru o eficiență sporită, vă recomandăm să aplicați Valbon împreună cu adjuvantul Designer, în doză de 0,1 - 0,2 l/ha.

Doze:

Aplicare preventivă: 1,6 kg/ha în 300 - 500 l de apă.

În cazul infectării vizibile: se stropește imediat cu 1,6 kg/ha în 300 - 500 l de apă.

În cazul unei infestări mari se repetă aplicarea după 4-7 zile.

Kwizda_Valbon2_b

Pentru mai multe detalii despre produsul necesar pentru prevenirea și combatarea manei, vă invităm să contactați Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.

Valbon combină 2 tipuri de substanță activă, un compus sistemic, transportat în vârfurile de creștere și care protejează frunzele tinere, dar care are și acțiune translaminară. A doua substanță prezintă acțiune de contact, prin formarea unui film de soluție pe suprafața foliară.

 

Vizualizat: 1749 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?