Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Uleiul de portocale: „all-in-one” pentru legume

Publicat: 01 martie 2021 - 12:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Produs revoluționar „trei în unu”, uleiul de portocale s-a dovedit a fi un excelent fungicid insecto-acaricid natural în agricultura convențională sau bio.

Rosii Kwizda Agro Romania_b

Ca urmare a necesității de a reduce reziduurile chimice din fructe și legume, cercetătorii au în focus substanțe pentru protecția plantelor pe bază de ingrediente naturale, cu eficiență similară cu cea a produselor chimice, de sinteză, precum și cu efecte benefice atât pentru plante, cât și pentru utilizatori și mediul înconjurător.

De sute de ani, uleiul esențial de portocale este apreciat pentru proprietățile sale deosebite de igienizare, așa-zis terapeutice, având rol inhibitor în dezvoltarea microbiană și a infecțiilor fungice. Totodată, utilizat în gospodării, și-a dovedit eficiența în calitate de repelent natural împotriva moliilor, furnicilor, păianjenilor sau a altor insecte domestice cu schelet moale.

Această acțiune insecto-acaricidă se datorează limonenului din coaja fructului, un compus chimic din grupa terpene, ale cărui arome foarte puternice protejează spațiile și plantele, prin descurajarea prădătorilor din categoria celor menționați anterior. Un motiv în plus ca acest extract prețios să primească toate recomandările pentru eficiență în agricultura biologică, dar utilizarea lui să devină benefică la scară largă, astfel încât să fie inclus în tehnologiile integrate pentru o serie de culturi, alături de produsele chimice.

 

Fungicid, insecticid, acaricid


Lansat anul acesta, Limocide® este un produs de contact, volatil, cu mod de acțiune „all-in-one” (fungicid, insecticid, acaricid), bazat pe un amestec de ulei esențial de portocale natural, presat la rece, în concentrație de 60 g/l. Un avantaj cert pe care produsul îl aduce fermierilor este că îl pot utiliza atât în agricultura biologică, cât și în cea convențională, în combinație sau alternativ cu insecticide, fungicide și acaricide, ca parte din programul de management al rezistenței.

Ca fungicid, Limocide® acționează asupra unor boli cu incidență crescută (făinare, putregaiuri) la o mare varietate de specii de legume. Substanța pătrunde în hifele miceliene, în sporangiofori și sporii ciupercilor, și le distruge învelișul, blocându-le evoluția. Prin acțiunea complementară, de insecto-acaricid, controlează toți dăunătorii cu exoscheletul moale (lepidoptere, muște, tripși, păduchi) la o diversitate de categorii de legume.

Limocide Kwizda Agro Romania_b

Performanța produsului este completată de o serie de beneficii foarte utile, greu de susținut doar cu tratamentele clasice, mai ales în lipsa adjuvanților:

  • Substanța activă este reactivată de ploaie sau chiar de rouă;
  • Are timp scurt de pauză până la recoltare și nu lasă reziduuri;
  • Organismele dăunătoare nu dezvoltă rezistență față de pesticide.

Tratamentul cu Limocide® este posibil pe toată durata ciclului de vegetație, la o gamă variată de legume (tomate, ardei gras, castraveți, ceapă, praz, morcov, varză, pepeni), într-un număr de 6 tratamente pe sezon, cu respectarea dozelor recomandate pe eticheta produsului. Poate fi aplicat prin rotație sau în același timp cu alte insecticide și fungicide. Produsul este omologat și la vița-de-vie, împotriva manei și a făinării și pentru controlul acarienilor, cicadelor și tripșilor.

 

PRODUS “VERDE”, ACȚIUNE COMPLEXĂ, REZULTATE CERTE


Introdus în schema tehnologică de la început, Limocide® acționează curativ împotriva făinării, încetinind creșterea fungilor, prevenind dezvoltarea bolii și o viitoare infecție.

 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

Vizualizat: 5099 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?