Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Trufandale de la Syngenta: SALATE de căpăţână şi RIDICHI de lună

Publicat: 01 decembrie 2017 - 16:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În ultimul timp, tot mai mulţi producători agricoli de legume aleg să cultive în solarii trufandale. Salata verde este una dintre speciile cu mare căutare pe piaţă.

Marele avantaj al salatei este că poate fi cultivată pe parcursul întregului an, având o creştere rapidă şi, în acelaşi timp, fiind destul de rezistentă la temperaturile scăzute din iarnă.

Două varietăţi de salată
În portofoliul comercial companiei Syngenta se poziţionează două varietăţi de salată ce pot fi semănate în această perioadă.
Prima este Centore, o salată de căpăţână pentru cultura în spaţiu protejat în ciclul de producţie toamnă-primăvară. Aceasta prezintă căpăţâni închise şi compacte, cu o culoare de un verde deschis cu frunză fină, uşor dulceagă. Plantele tolerează bine temperaturile scăzute din timpul iernii.
A doua varietate se numeşte Shangore şi este o salată de căpăţână pentru culturi de toamnă-iarnă, recomandată a fi cultivată atât în solar, cât şi în câmp. Plantele se dezvoltă repede, frunzele sunt erecte, formând căpăţâni mari şi compacte, cu un aspect comercial foarte plăcut. Datorită tulpinii sale înalte, se recoltează foarte uşor.

Salata Centore_Syngenta_b


Fiind o salată creată cu precădere pentru ciclul de producţie toamnă-iarnă, este important ca legumicultorii să ţină cont şi de temperatura optimă de germinare, de 16-18 grade C, întrucât temperaturile ceva mai ridicate pot duce la întârzierea răsăririi.
Salata de iarnă poate fi cultivată pe toată perioada rece, de toamna până primăvara, iar plantările din două în două săptămâni conduc la o recoltare continuă. Atât Centore cât şi Shangore prezintă o bună rezistenţă la emiterea tijei florale.

Rondar F1 - un hibrid de ridichi de lună
Compania Syngenta pune la dispoziţia legumicultorilor un hibrid de ridichi de lună. Rondar F1 este un produs timpuriu, recomandat, atât pentru cultivare în spaţii protejate, cât şi în câmp deschis. Ridichiile sunt de formă rotundă, având un aspect de proaspăt datorită culorii de un roşu intens care nu se curăţă la spălare, având un aspect comercial plăcut în legătură. Gustul este foarte bun, pulpa-i crocantă, iar plantele formează frunze de mărime medie, ce pot fi recoltate cu uşurinţă. Rondar F1 este un hibrid de ridichi ce se diferenţiază prin rezistenţa sa la crăpare. Chiar dacă nu sunt recoltate la momentul lor optim, acestea mai pot fi ţinute în solar, continuând să crească, fără a avea probleme cu crăparea sau dospirea.
Pentru a avea o recoltare continuă, hibridul de ridichi, Rondar F1 poate fi semănat pe parcursul întregii perioade reci, cu menţiunea că în solar temperatura trebuie păstrată între 2-4 grade.

ridichi Rondar F1_Syngenta_b

 

 

Vizualizat: 1047 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!