Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Tripșii: pericol în sere și solarii

Publicat: 03 mai 2022 - 10:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Sunt atât de mici, încât cu greu pot fi văzuți. Dar rezultatul atacului lor înseamnă pagube de 40-50% din cultură. Există însă și vești bune, de la utilizatorii unui produs eficient, indiferent de tipul de tehnologie: LIMOCIDE.

Foto 1 Atac de tripsi la tomate_b

 

Pentru că avem în vedere și agricultura viitorului, în care 25% din suprafața cultivată va trebui tratată cu produse organice*, putem găsi o substanță naturală cu adevărat eficientă împotriva tripșilor? LIMOCIDE este răspunsul concret, un produs „3 în 1” (insecticid, fungicid, acaricid), omologat ca produs biologic de protecție a plantelor. Nu lasă reziduuri, nu dăunează mediului, este 100% natural.

 

Ce sunt tripșii?


Insecte cu o dimensiune de 1-1,5 mm, însă foarte periculoase, pentru că, fiind atât de mici, semnele invaziei sunt mai greu de observat cu ochiul liber. Zonele călduroase le favorizează dezvoltarea, de aceea mediul din sere și solarii este adecvat înmulțirii lor. Ouăle iernează pe frunze sau flori și, după eclozare, larvele colonizează suprafața acestora, perforându-le epiderma și hrănindu-se cu seva lor.

 

Care sunt urmările atacului?


Atacul se manifestă asupra plantelor în toate stadiile de dezvoltare, de la răsad, până la fructul în pârgă. Rezultatul? Frunzele se usucă, florile avortează, plantele se opresc din creștere, iar fructul prezintă zone deformate, albicioase, necrozate. Mai grav este că sunt și purtătorii unor virusuri periculoase pentru anumite culturi (cum este virusul petelor de bronz TSWV la ardei sau tomate). În consecință, cultura este compromisă.

Virusul petelor de bronz TSWV la tomate_b

FOTO: Virusul petelor de bronz TSWV la tomate, transmis cu ajutorul tripșilor (Sursa foto: Adobe Stock Photos, Dreamstime)

 

LIMOCIDE - cel puțin 3 motive pentru a-l utiliza


1. LIMOCIDE conține o cantitate ridicată de ulei de portocale (60 g/l), sub formă de microemulsie, având acțiune de contact asupra dăunătorilor cu exoschelet moale, cum sunt tripșii. Acțiunea puternic repelentă a uleiului de portocale se datorează unui compus din coaja fructului (limonen), ale cărui arome puternice protejează spațiile și plantele de acești dăunători.

2. Substanța activă este reactivată de ploaie sau de rouă, permițând persistența acțiunii pe o durată mai mare.

3. Totodată, este partenerul ideal în managementul rezistenței, fiind compatibil cu majoritatea produselor de protecție a plantelor de pe piață. Poate fi aplicat de cel mult 6 ori pe sezon, în dozele corespunzătoare speciei la care este aplicat (tomate și varză - 4 l/ha, praz - 6,4 l/ha, pepene - 8 l/ha), cu un timp foarte scurt de pauză până la recoltare (o zi). Produsul asigură o acoperire foliară excelentă și este complet biodegradabil.

 

*Conform proiectului Comisiei Europene „Farm to fork”, până în 2030, un procent de 25% din suprafața agricolă europeană trebuie tratată exclusiv cu produse organice.

 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

 

Vizualizat: 3145 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?