BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tratamente biologice cu triplă protecție la vița-de-vie

Publicat: 27 aprilie 2021 - 19:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Kwizda Agro propune un produs nou pentru remedii naturale în plantațiile viticole: LIMOCIDE® pe bază de ulei de portocal are acțiune complexă la vița-de-vie.

Limocide - Tratamente biologice cu triplă protecție la vița-de-vie_b

La fel ca și în cazul legumelor, Limocide®, produs pe bază de extract natural din coajă de portocal, are eficacitate triplă în plantațiile viticole, mai exact fungicidă, insecticidă și acaricidă, controlând bolile cele mai grave (făinarea, mana) și cei mai agresivi dăunători (acarianul roșu, tripșii, cicada verde a viței-de-vie, etc).

 

De ce să-l aplici acum?


Momentul de aplicare este numai bun, deoarece primăvara aceasta, răcoroasă și ploioasă, creează cadrul propice pentru apariția multora dintre acești inamici. Putem spune că, în cazul insectelor, nu scăpăm bine de unul, că stă la pândă altul, deși momentul cel mai favorabil acum este cel de atac pentru păianjenul/acarianul roșu comun. Iar dacă acesta este dublat și de infecția cu unul dintre cei doi patogeni (sau cu amândoi), putem spune că plantația este compromisă, cu posibile repercusiuni și în anul următor.

Iată de ce beneficiile cheie ale tratamentului cu Limocide®la viță-de-vie sunt binevenite în orice perioadă:

• Substanța activă este reactivată de ploaie sau chiar de rouă, cu timp scurt de pauză până la recoltare, și nu lasă reziduuri;

• Acționează asupra tuturor insectelor cu exoscheletul moale (lepidoptere, muște, tripși, păduchi, acarieni);

• Ca fungicid, pătrunde în hifele miceliene, în sporangiofori și în sporii ciupercilor, cărora le distruge învelișul.

Mana - Plasmopara viticola_b

Foto: Mana (Plasmopara viticola)

Făinare la struguri_b

Foto: Făinarea (Uncinula necator)

 

Fungicid cu două moduri de acțiune


Ca fungicid, introdus în schema tehnologică de la început, Limocide®asigură un nivel scăzut de infecție în cazul manei (Plasmopara viticola) și a făinării (Uncinula necator), acționând:

1. Curativ, pe miceliu (doar în cazul făinării), încetinește creșterea fungilor și ajută la eradicarea infecției ulterioare. Oprește evoluția bolii chiar din stadiul în care infecția nu este vizibilă.

2. Cu efect eradicant, desicant și prin care usucă sporii (atât pentru mană, cât și pentru făinare), oprește infectarea secundară, prevenind dezvoltarea bolii. Efectul desicant se observă de la 7 până la 10 zile de la aplicare.

Limocide distruge peretele celular al sporilor de fainare_b

 

Eficient împotriva celor mai agresivi dăunători

 

Acțiunea insecto-acaricidă este vizibilă asupra dăunătorilor după aplicare, în funcție de momentul acesteia:

  • • Acarianul roșu: doza inițială recomandată este 0,6%-0,8% (maxim 1,6-2 l/ha), imediat ce sunt vizibile semnele de atac pe frunze (punctele roșii).
  • • Tripși: doza pentru tratament curativ este 0,6%-0,8% (max 1,6-2 l/ha).
  • • Cicada verde a viței-de-vie: se recomandă un tratament imediat ce se observă semnele apariției în plantație, de 0,6%-0,8% (maxim 1,6-2 l/ha), cu repetare la fiecare 7-10 zile, pentru a controla toată generația de dăunători.

Exemple de efecte ale produsului Limocide® asupra acarienilor la vița-de-vie observați în foto 5, 6 și 7.

_Înainte și după tratament_b

Foto: Înainte de tratament (stânga) și După tratament cu LIMOCIDE® 0,2% (dreapta)

cicada verde a viței-de-vie_b

Foto: Cicada verde a viței-de-vie

_Tripși_b

Foto: Tripși         

Se știe că acțiunea acestor insecte este cu atât mai periculoasă, cu cât ele au și potențial de transmitere al agenților patogeni. Astfel, referitor la acțiunea fungică, pentru completare, vă recomandăm aplicarea Flosul SC, pe bază de microparticule de sulf, la stadiul de lăstar 5-7 cm, iar de la sfârșitul înfloritului și până la pârgă, se poate alterna cu alte fungicide din programul de management al viței-de-vie (Attenzo Star, Delan Pro, Flosul SC, Flowbrix).

 

Partener ideal al tratamentelor fitosanitare


Limocide® poate fi aplicat la vița-de-vie la începutul perioadei de vegetație, dar și după înflorit, chiar și în stadiul de pârgă. Poate fi un produs excelent ulterior tratamentului chimic cu ORTUS® 5 SC pentru controlul acarienilor, acesta fiind aplicat la stadiul de lăstar 5-7 frunze într-o singură doză pe sezon. La stadiul de compactare, acțiunea produsului este foarte eficientă împotriva cicadelor, mai ales că atacul acestora în vară este cel mai agresiv.

În plus, Limocide® este un partener ideal al tratamentelor fitosanitare, ca adjuvant, nu lasă reziduuri și completează cu succes componenta biologică a tehnologiei agricole. Un avantaj suplimentar pentru viticultor și mediul înconjurător, deopotrivă.

 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

Vizualizat: 2359 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?