Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tomate cu proprietăţi anti-îmbătrânire

Publicat: 14 decembrie 2017 - 17:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Folosindu-se de ingineria genetică, cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong în colaborare cu Institutul de Biologie Moleculară a Plantelor din Strasbourg (Franţa) au creat o varietate nouă de tomate, cu proprietăţi antioxidante deosebite.

cercetatori-Hong-Kong-tomate_bChiar dacă mai este un drum lung de parcurs înainte ca aceste roşii să ajungă în consumul uman, rezultatele sunt cu adevărat promiţătoare. Conţinutul de vitamina E este de şase ori mai mare în comparaţie cu tomatele convenţionale. De asemenea, provitamina A, un pigment care oferă nuanţele portocalii, galbene şi roşii în tomate, morcovi, dovleci şi ardei, a crescut cu 169%. Şi conţinutul de licopen, care dă culoarea roşie, a înregistrat o creştere de 111%.

Iniţial, echipa de cercetători a făcut un experiment legat de muştarul indian şi a descoperit că activitatea enzimatică a crescut prin schimbarea secvenţei aminoacizilor dintr-un ADN. Oamenii de ştiinţă au introdus apoi ADN-ul în tomate. Chiar dacă din punct de vedere al aspectului roşiile nou create nu par deloc diferite faţă de alte varietăţi de tomate, cantitatea de antioxidanţi este semnificativ mai mare.

"Acumularea componentelor sănătoase în culturile alimentare va da valoare adăugată fructelor şi legumelor în dieta umană", a remarcat Chye Mee-Len, profesorul care a condus cercetarea. Mai există însă câteva etape de parcurs înainte ca oamenii să poată consuma aceste tomate modificate genetic. Pentru început, trebuie să fie testate pe animale. De asemenea, ţările au viziuni diferite asupra produselor alimentare modificate prin ADN. În Hong Kong, cercetătorii trebuie să crească roşiile într-o seră, iar pentru a le cultiva la o scară mai largă ar putea implica o deplasare spre continent - dacă autorităţile îşi vor da acordul.

Vizualizat: 554 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?