Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TOMATE 2017. Mihai Burtescu se pregăteşte să iasă pe piaţă cu ROŞII DE MAI!

Publicat: 30 aprilie 2017 - 15:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Valul de frig de la sfârşitul lunii aprilie se pare că nu a afectat prea mult pe unii cultivatori de legume înscrişi Programul guvernamental de sprijinire a tomatelor produse în spaţii protejate. 

Tomatele de mai
Inginerul Mihai Burtescu, din Vidra, Ilfov, se pregăteşte ca în prima decadă a lunii mai să recolteze cele dintâi cantităţi de tomate şi să le comercializeze pe pieţele Capitalei. Producătorul agricol, lucrează de peste trei decenii la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura şi Floricultură Vidra şi deţine o suprafaţă ceva mai mare de 1000 mp de solar. “Am semănat roşiile din hibridul Prekos pe data de 22 februarie şi acum sunt în stadiul de coacere. Cred în prima săptămână din mai voi duce primele cantităţi la piaţa angro Pucheni din Bucureşti. Până la sfârşitul lunii voi culege cel puţin 3 tone fără probleme. Nu vreau să fac şi ciclul al doilea de tomate. Mai pun acuma vinete afară, în câmp, şi pe urmă solarul îl fac cu castraveţi. Suprafaţa pe care o deţin îmi este suficientă pentru pasiunea mea pentru legumicultură,”, ne-a declarat cultivatorul.

Acesta a recunoscut că nu aflase de programul de tomate promovat de Ministerul Agriculturii atunci când a pus roşiile. Şi cum s-a ivit oportunitatea, s-a înscris în competiţie. A mizat pe faptul că tot va merge la piaţă şi le va da cu un preţ bun.
„Puteam să ies mai devreme cu marfa la piaţă, dar am avut nişte probleme. Probabil că preţul o să fie în jur de 1 leu kilogramul când voi comercializa. Anul trecut, am început să vând de pe data de 4 mai; cu siguranţă că până la sfârşitul lunii termin cu tomatele”, a precizat vidreanul.

Un solar construit după o concepţie proprie
Pentru inginerul Mihai Burtescu, temperaturile scăzute din aprilie care au dat peste cap pe mulţi legumicultori din ţară nu l-au afectat câtuşi de puţin. Solarul lui, inspirat după un model coreean, este realizat după o concepţie proprie, are o structură metalică în formă de inimă; tip tunel ceva mai ascuţit la vârf, cu aproape 5 m la coamă, cu trape de aerisire, cu un cazan pe lemne ce încălzeşte aerul şi menţine în incinta protejată o temperatură optimă pentru cultivarea speciilor de legume.

Horticultorul din Vidra ne spune că acest nou sezon de producţie e mai dificil decât cel de anul trecut când a trebuit să consume 15 t de lemne. Costurile de producţie sunt dificil de estimat, dar cum s-a întâmplat de fiecare dată, crede că şi în acest an, va obţine un profit mulţumitor.

Vizualizat: 2864 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?