Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

SYREX® STAR: noua stea împotriva bolilor

Publicat: 27 martie 2022 - 12:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Se spune că cireșe bune ca la noi nu sunt nicăieri. Condiția este să acordăm livezilor îngrijirea de care au nevoie, pentru ca fructele să se dezvolte sănătos. O soluție performantă în acest sens este fungicidul SYREX® STAR. 

SYREX® STAR este un produs cu spectru larg de combatere a bolilor la speciile sâmburoase și cu efecte secundare fiziologice benefice, cum sunt creșterea toleranței plantelor la stres, creșterea gradului de acumulare a zaharurilor și prelungirea perioadei de depozitare a fructelor.

 

Mix sinergic, acțiune complementară


Performanța fungicidului SYREX® STAR (a doua denumire comercială pentru produsul SIGNUM®) se datorează combinației unice de substanțe active cu mod diferit de acțiune: 

  • • Boscalid este una dintre cele mai eficiente substanțe active cunoscute pentru combaterea bolilor fungice. Prezintă acțiune sistemică locală, cu dublă mișcare în plantă, iar efectul antifungic se produce în scurt timp de la aplicare, atât preventiv (împiedică germinarea sporilor și formarea tubului germinativ al ciupercii), cât și curativ (stopează creșterea miceliilor și sporularea). 
  • • Piraclostrobin are rol preventiv, cu mobilitate translaminară și translocare acropetală, completând acțiunea boscalidului.

 

Un singur produs, mai mulți agenți patogeni


SYREX® STAR combate cu succes cei mai agresivi patogeni, care primăvara găsesc condițiile favorabile pentru atacul asupra speciilor sâmburoase, aplicat în doză de 0,5 kg/ha, de 3 ori pe sezon, de la începutul înfloritului până la începutul coacerii, la un interval de 7-10 zile între tratamente, cu respectarea timpului de pauză de 7 zile.

Monilioza (Monilinia spp.) este întâlnită la cireș, vișin, cais, piersic și prun, iar momentele de atac se întind pe toată perioada de vegetație. Infectează toate organele pomului: scoarță, ramuri, frunze, flori și fructe. Atacul ciupercii pe ramuri și frunze este soldat cu uscarea acestora, iar cel asupra florilor are același efect ca și înghețul. Fructele atacate de boală putrezesc. O parte din ele cad, iar o parte se mumifică în pom, constituind sursa de infecție pentru anul viitor. De aceea, primul pas la repornirea în vegetație, înainte de efectuarea tratamentelor, este curățirea pomilor de fructele bolnave rămase agățate peste iarnă.  

Antracnoza cireșului și vișinului (Blumeriella jaapii) se transmite prin frunzele rămase pe sol în timpul iernii și prin lăstarii bolnavi. Ca urmare a atacului, organele verzi (inclusiv codițele fructelor) se deteriorează treptat, încetinind sau chiar blocând dezvoltarea fructelor, care nu vor mai primi nutrienții necesari, astfel încât producția este diminuată calitativ, cu fructe de dimensiuni reduse și lipsite de gust.

Pătarea roșie a frunzelor de prun (Polystigma rubrum) - primele semne apar în circa 4 săptămâni de la infecție, prin atacul evident asupra masei foliare. Fotosinteza în frunze este încetinită, iar fructele nu mai au acces la elemente nutritive, astfel încât producția va fi mult diminuată. Totodată, și nivelul de zaharuri din fructe va fi semnificativ mai redus, obținându-se o recoltă fără gust.

Foto 1 Monilinia pe flori la cireș_b

Text foto: Monilioza florilor la cireș (Monilinia laxa

Foto 2 Molinilia fructigena prun_bText foto: Monilioza fructelor la prun (Monilinia fructigena)

Foto 3 Pătarea roșie a frunzelor de prun_b

Text Foto: Pătarea roșie a frunzelor de prun (Polystigma rubrum)

 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

Vizualizat: 3007 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?