Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sulful, barieră puternică, rezistentă și protectoare contra făinării

Publicat: 26 iunie 2020 - 13:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Făinarea la cucurbitacee (castraveți, dovlecei, pepeni etc.) se manifestă atât la culturile din spațiile protejate, cât și la cele din câmp. 

Această boală este produsă de patogenul Podosphaera xanthii (Sphaerotheca fuliginea) și are nevoie de o intervenție în forță pentru a limita pierderile de producție pe care le cauzează. De aceea, vă recomandăm pentru culturile dumneavoastră aplicarea fungicidului Flosul® SC, pe bază de sulf lichid.

Măsuri împotriva infestării

Făinarea poate ataca toate părțile aeriene ale plantelor, dar se manifestă cu precădere pe frunze și vrej. În urma atacului, frunzele se usucă, iar dezvoltarea plantei este afectată, fructele fiind mici ca dimensiuni, zbârcite și cu gust fad. Această boală apare mai ales atunci când temperaturile sunt ridicate, la peste 26 de grade Celsius.

Măsuri agrotehnice necesare pentru prevenirea infestării cu Podosphaera xanthii:

-          plantarea în spații însorite, asigurarea circulației aerului

-          rotația culturilor

-          îndepărtarea buruienilor care ar putea să fie gazdă pentru făinare

-          după recoltare, distrugerea resturilor vegetale

AdobeStock_248177757_b

La acestea adăugăm aplicarea fungicidelor corespunzătoare: sulful, substanța activă din Flosul® SC, este recunoscut pentru calitățile sale de combatere a făinării. Sulful are un efect puternic asupra patogenului, blocând respirația la nivel celular.

Flosul® SC- substanță activă redutabilă, într-o formulare optimă

Flosul® SC, pe bază de sulf 800 g/l, are acțiune de contact; formularea sa îl face foarte ușor de utilizat și eficient în culturile de cucurbitacee.  

Particulele de sulf din Flosul® SC au mărimea ideală, de 0,8 microni, față de până la 3,6 microni, cât au unele produse. Beneficiile acestui aspect:

  • stabilitate foarte bună a depozitării;
  • risc foarte scăzut de formare a depozitelor în partea de jos a rezervorului;
  • eficiență crescută a aplicării.

De asemenea, produsul este rezistent la spălare, vâscozitatea este scăzută și nu formează spumă.

Aplicare

Pentru un plus de siguranță, vă recomandăm să aplicați Flosul® SC împreună cu adjuvantul Designer®.

Cele două substanţe active conținute, latex şi organosilicon, cresc gradul de aderență și de absorbție a produselor fitosanitare în plantă. Designer® previne atât alunecarea soluției de tratat de pe frunză, cât și spălarea de către ploaie a acesteia.

Vizualizat: 1099 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?