Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Structura de plante furajere ce se poate semăna în această primăvară

Publicat: 06 martie 2010 - 14:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru crescătorul de animale şi producătorul de furaje, primăvara este perioada în care se execută cele mai multe lucrări agricole necesare înfiinţării culturilor furajere anuale şi perene.

Click pe poza pentru galerie!

Faţă de alte culturi agricole, plantele furajere, prin natura lor biologică şi a modului de furajare, au cerinţe tehnologice diferite care, cunoscute şi aplicate în condiţii optime, garantează reuşita (producţia - cantitativ şi calitativ).

În general, în tehnologia de cultivare a plantelor furajere se recomandă respectarea următoarelor verigi de bază: • calitatea seminţelor • perioada de semănat • norma de semănat.

Respectarea perioadelor de semănat şi a normelor sau cantităţilor de seminţe, asigură o răsărire bună a plantelor şi o densitate optimă a acestora (vezi tabel).

 

Structura culturilor furajere de primăvară pentru diferite zone agricole din România

Tabel culturi furajereClick pe poza pentru galerie!

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 1(33)/2005

Vizualizat: 2100 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?