Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Specializare unică în ţară la Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din Timişoara

Publicat: 13 iunie 2017 - 01:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din cadrul USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara are, în anul academic 2017 - 2018, peste 250 de locuri pentru viitorii studenţi. Aceştia pot alege dintre următoarele specializări:

Horticultură: 33 locuri bugetate, 27 locuri cu taxă (învăţământ zi) şi 50 locuri cu taxă (învăţământ cu frecvenţă redusă - IFR). Toţi absolvenţii primesc un bonus de 25 de puncte pentru obţinerea de fonduri neramburabile prin PNDR 2020. Baza materială include laboratoare, sere, plantaţii de viţă de vie, livezi de pomi fructiferi.

ADMITERE-USAMVB-TIMISOARA
Inginerie genetică: 22 locuri buget, 15 locuri taxă (zi). Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din Timişoara este singura facultate din ţară care pregăteşte specialişti în domeniul Biotehnologii - Inginerie genetică, în cadrul unor laboratoare moderne, la standarde europene, parcă desprinse din filmele SF.
Peisagistică: 22 locuri buget, 15 locuri taxă (zi). Este una dintre cele mai căutate specializări pe piaţa forţei de muncă. Absolvenţii activează în firme de specialitate; direcţii de mediu, de amenajarea teritoriului şi urbanism din primării; design interior şi exterior; pepiniere de plante ornamentale; învăţământ de specialitate. Domeniile prioritare de pregătire sunt: proiectarea, înfiinţarea şi întreţinerea spaţiilor verzi; realizarea lucrărilor de restaurare şi reabilitare a parcurilor şi grădinilor; utilizarea unor programe informatice moderne în proiectarea asistată de calculator (ArchiCAD, AUTOCAD, ARTlantis, Vectorworks).
Silvicultură: 38 locuri buget, 35 locuri taxă (zi). Este una dintre cele mai căutate secţii de profil din ţară. Domeniile prioritare de pregătire sunt: gestionarea durabilă a pădurilor; exploatarea lemnului; management forestier; protecţia pădurilor şi cinegetică.
Toate cele patru programe de studiu sunt încadrate, conform clasificării universităţilor, în categoria A, având un grad ridicat de încredere.
În campusul Universităţii există şi o bază sportivă (terenuri de tenis, fotbal, volei), cantină restaurant (meniul zilei la 10 lei) şi un club studenţesc. Studenţii beneficiază de burse substanţiale, între 600 lei şi 1.500 lei.

Admitere 2017
Pentru anul academic 2017-2018, înscrierile în prima sesiune de admitere se fac în perioada 10-26 iulie 2017. A doua sesiune de înscrieri va fi în perioada 4-21 septembrie 2017. Admiterea se face pe baza mediei de bacalaureat (80%) şi a mediei aritmetice a anilor de studiu din liceu (20%).


Articol publicat in revista Ferma nr. 10 (193) din 1-15 iunie 2017

Vizualizat: 1200 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?