Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sortimente de căpșuni pentru extinderea sezonului de recoltare

Publicat: 20 octombrie 2016 - 01:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultimii ani au fost înființate, în diferite zone ale țării, mai multe plantații comerciale de căpșuni, datorită: cererii mari de fructe din producție autohtonă; reorientării unui segment al fermierilor către acest sector de top în ceea ce privește rentabilitatea; posibilitatea accesării de fonduri europene pentru înființarea acestei culturi sau pentru modernizarea exploatației.

 

În relația cu fermierii o întrebare des întâlnită este aceea referitoare la cea mai bună perioadă de recoltare. Argumente pro și contra pentru timpurietate, sezon principal sau producție târzie sunt destule, dar vizitând site-ul www.vissers.com vedem grupate diferite sortimente pe epoci de recoltare. Această clasificare ne este de un real folos în conceperea planului de afaceri al viitoarei exploatații.
Pentru a nu fi nevoiți să vândă căpșunile la prețuri derizorii în perioada vârfului de producție al căpșunarilor din Satu Mare, tot mai mulți fermieri aleg să introducă în cultură soiuri care să asigure o producție în perioda mai-iulie.
Oferta Vissers cuprinde:
• Alba sau Darselect sunt varietăți deja introduse în structura planului de cultură al plantațiilor de căpșun aflate în diferite zone ale țării, dar în special în zonele mai călduroase sau în exploatații protejate prin solarii. Acestea au timpurietate genetică, fructe mari, un timp de recoltare destul de scurt, dar o productivitate mare și un preț de vânzare atractiv.
• În prelungirea epocii de recoltare Kimberly și Elianny oferă fructe mari, procentaj mare de calitatea I, gust și aromă deosebite. În general, în producția din câmp un sezon de recoltare are 6 săptămâni până la sfârșitul lunii iunie.
• Pentru iunie și iulie, Elegance, Asia, Vima Tarda sau Cristina sunt recomandate atât datorită fructelor mari cât și productivității și calității producției.
• Malwina este un soi de căpșuni recomandat pentru cei ce doresc extinderea recoltării până în luna august. Pornind în producție la sfârșit de iunie cu o recoltare normală pe o perioadă de 6 săptămâni, această varietate de origine germană asigură o producție mare și de calitate. Dată fiind perioada de înflorire și fructificare, acest soi necesită o atenție deosebită în combaterea unor dăunători specifici sezonului.

Dorind să fie cât mai aproape de cultivatorul român și să ofere în continuare material săditor de înaltă calitate fermelor de căpșuni din România, firma Vissers Plant Innovators s-a alăturat, din primăvara 2016, grupului Holland Fruit House. Acesta înglobează firme din domeniul consultanței pentru înființarea și întreținerea exploatațiilor pomicole și de arbuști fructiferi, producători și furnizori de produse pentru irigații, ambalare și păstrare, dar și material săditor de înaltă calitate.

Vasile FONOAGE
reprezentant Vissers Plant Innovators
tel. 0722.373.105
fonoage-emil@hotmail.com

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (179) din 15-31 octombrie 2016

Vizualizat: 1375 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!